Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ušakovs brīdina par krāpniekiem, kuri nelietīgi izmanto viņa vārdu

© F64

Rīgas mērs Nils Ušakovs brīdina, ka galvaspilsētā uzdarbojas nekrietni krāpnieki, kuri mēģina ielauzties persionāru mājokļos, it kā atsaucoties uz viņu. Par nekrietno shēmu jau ziņojuši vairāki cilvēki.

"Uzmanību! Rīgā darbojas krāpnieki, kas ar dāvanu palīdzību cenšas iekļūt pensionāru namos, turklāt viņi atsaucas uz mani.

Nesen Rīgas domē vērsās kāds vecāka gadu gājuma kungs, kurš pastāstīja par jaunu krāpšanas mēģinājumu. Pie viņa uz ielas baltā mašīnā piebrauca kāds vīrietis, kurš piedāvāja pensionāram dāvanu - bezmaksas traukus, kā arī aizvest līdz mājām par brīvu.

Lai iemantotu vecā vīra uzticību, krāpnieki izliekas par bulgāru uzņēmējiem, rāda maku ar lielu daudzumu naudas, kā arī saka, ka darbojas pēc mana personīga lūguma.

Šis atgadījums notika Teikā, taču diez vai krāpnieki sēž uz vietas.

Policija jau ir informēta un strādā, taču tikmēr - liels lūgums: ar lielu piesardzību izturieties pret nepazīstamu cilvēku piedāvājumiem doties pie jums mājās vai arī doties kaut kur ar viņiem. Un pabrīdiniet savus tuviniekus par šiem krāpšanas mēģinājumiem," raksta Ušakovs.