Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

VAKARA ZIŅAS: "Mežaparks" aicina uz vasaras sezonas atklāšanas pasākumu

© Publicitātes foto

2016. gada 4. maijā no pulksten 12 līdz 17 kultūras un atpūtas parkā «Mežaparks» norisināsies pasākums «Neparastais Mežaparks», kura laikā ar aizraujošām aktivitātēm tiks atklāta vasaras sezona Rīgas lielākajā un zaļākajā parkā.

Daudzveidīgas aktivitātes visai ģimenei

Lai iepazīstinātu Rīgas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar atpūtas un izklaides iespējām kultūras un atpūtas parkā «Mežaparks», parka apsaimniekotājs SIA «Rīgas meži» sadarbībā ar parka nomniekiem un citiem entuziastiem 2016. gada 4. maijā organizē vasaras sezonas atklāšanas pasākumu «Neparastais Mežaparks». Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja interesanti un aizraujoši pavadīt 4. maija svētku dienu, piedaloties dažādās aktivitātēs.

Par šīs dienas īpašo pārsteigumu kļūs planetārijs, kurā varēs vērot un izzināt plašo zvaigžņoto debesu pasauli. Turpat blakus atradīsies pilotu un zemnieku kosmonautu trenažieris «ORBITRON», kas ļaus izjust bezsvara stāvokli un paaugstinātu gravitācijas slodzi.

Laukumā pie Jaunlaulāto kalniņa varēs nofotografēties pie «Mežaparka» trīsdimensiju zīmējumiem. Jāpiebilst, ka trīsdimensiju grafīti un zīmējumi uz asfalta ir populāri visā pasaulē. Ja uz šādu zīmējumu skatās no noteikta punkta, tas rada telpiskas realitātes ilūziju un attēlotais šķiet kā dzīvs.

Bērnu rotaļu pilsētiņā ik pēc stundas, sākot no pulksten 13, pasakas bērniem latviešu un krievu valodā lasīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jānis Vimba un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Maksims Busels. SIA «PoniCikls» priecēs bērnus izjādēs ar ponicikliem [«PoniCikls» ir mehāniska ierīce, kurai nav nepieciešamas ne baterijas, ne arī akumulators. To uz priekšu virza paša jātnieka spēks. Jo aktīvāk tiek veiktas kustības, sēžoties seglos un paceļoties no tiem, jo ātrāk «PoniCikls» dodas uz priekšu]. Savukārt SIA «Kaskāde» piedāvās bērniem iespēju zīmēt ar krītiņiem uz asfalta. Turpat netālu, «Mežaparka» Zaļajā teātrī, varēs iepazīties ar latviešu velodarinājumiem un izmēģināt dažādus braucamrīkus - «Speed up Bike», «Dip Dap», «Hopp» un «Spārītes» velosipēdus.

Piedzīvojumu parkā «Mežakaķis» visu dienu darbosies atlaides ģimenēm - pērkot vienu pieaugušā biļeti, bērna (līdz 17 gadu vecumam ieskaitot) biļeti varēs saņemt par brīvu.

Īpaši padomāts par jaunajām māmiņām un bērniem

Pasākumu pļavā pie Lielās estrādes 7. vārtiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties radošās apvienības «Pasaku nams» atrakcijās un biedrības «REĀLS PIEDZĪVOJUMS» aktivitātēs. A/s «Latvijas maiznieks» radošajā darbnīcā bērniem būs iespēja krāsot, cept un rotāt bulciņas, kā arī veidot medaļas. Turpat interesentiem būs iespēja iepazīties ar «smovey» riņķiem - unikālu fitnesa, terapijas un veselību veicinošo ierīci no Austrijas. Savukārt SIA «UFOGOLF» piedāvās iespēju iemēģināt roku disku golfā. Rīgas Stradiņa universitātes studiju programmu «Veselības sporta speciālists» un «Uzturs» studenti un absolventi aicinās piedalīties sportiski radošās aktivitātēs un izturības treniņos, bet jaunajām māmiņām būs iespēja piedalīties «MomyFit» nodarbībās.

Krustojumā pie restorāna «Elizabete» norisināsies bērnu radošās spēles un darbnīcas un varēs vērot arī milzu ziepju burbuļu veidošanas priekšnesumus.

«Mežaparka» Lielās estrādes telpās gidu pavadībā būs iespējams apmeklēt izglītojošu Latvijas mežsaimniecības un kokrūpniecības nozares izstādi «Iepazīsties - koks!», apskatot to no koku stādīšanas līdz pat koksnes rūpnieciskajai pārstrādei - «no sēklas līdz dēlim». Turpat netālu, Lielās estrādes nožogotajā teritorijā, interesenti varēs apmeklēt «Mežaparka» bišu dravu «Baltu drava» un iepazīties ar biškopja darbu.

Čebureku degustācija, beļģu vafeles un citi gardumi

«Mežaparka» nomnieki un kafejnīcas šajā dienā lutinās apmeklētājus ar īpašiem piedāvājumiem un ēdieniem. Kafejnīcā «Pie Lilijas» Ķīšezera krastā notiks čebureku degustācija. Kafejnīca «Summertime» blakus «Mežaparka» galvenajai ieejai piedāvās apmeklētājiem nogaršot beļģu vafeles. Pērkot divus saldējumus vasaras kafejnīcā Bērnu rotaļu pilsētiņā, trešo saldējumu apmeklētāji saņems par brīvu. Savukārt restorāna «Daba mamma» apmeklētāji, sākot no pulksten 15, varēs baudīt dzīvās mūzikas priekšnesumus. «Belwoods» enerģijas bāriņš «Mežaparka» galvenās alejas sākumā par īpašu cenu piedāvās speciāli šim pasākumam izdomātu smūtiju «Zaļais Mežaparks».

Parka teritorijā darbosies minigolfa laukums un zemnieku labumu tirdziņš. Visas dienas garumā pasākuma apmeklētājus priecēs un par svētku gaisotni rūpēsies leijerkastnieku duets, kuru būs iespējams satikt parka galvenajās alejās.

Plašāka informācija par pasākumu pieejama «www.rigasmezi.lv».