Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Tiesās bijušo RPP amatpersonu par kukuļņemšanu intīmklubos

© F64

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā šodien plkst.10 turpinās skatīt krimināllietu, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēts bijušais Rīgas Pašvaldības policijas darbinieks Aigars Trulis par informācijas sniegšanu saistībā ar policijas plānotiem reidiem kādā intīmklubā.

Plašāki komentāri par lietas gaitu netiek sniegti, jo lieta tiek skatīta slēgti.

Kopumā šajā krimināllietā apsūdzētas piecas personas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai laika periodā no 2012.gada oktobra līdz 2014.gada aprīlim viena no apsūdzētajām personām - kāda privātpersona - ar otras apsūdzētās personas starpniecību nodeva Rīgas Pašvaldības policijas amatpersonai naudu, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, nelikumīgi sniegtu privātpersonai informāciju par Rīgas Pašvaldības policijas, Valsts policijas vai citu iestāžu ieplānotajiem reidiem un pārbaudēm kādā intīmklubā.


Bijušajai Rīgas Pašvaldības policijas amatpersonai inkriminētas divas kukuļa pieņemšanas epizodes 500 latu (711 eiro) un 400 eiro apmērā.

Viena apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 320.panta pirmās daļas - par kukuļņemšanu, otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 322.panta otrās daļas - par starpniecību kukuļošanā un 165.panta trešās daļas - par sutenerismu, trešā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas - par kukuļdošanu un 165.panta trešās daļas - par sutenerismu.

Savukārt vēl divas personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 165.panta trešās daļas - par sutenerismu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.