Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No Rīgas uz Skulti dosies Veselības ekspresis

© F64

Šodien no Rīgas uz Skulti dosies "Pasažieru vilciena" un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Veselības ekspresis, kurā topošie ārsti un veselības aprūpes speciālisti veiks dažādas veselības pārbaudes vilciena pasažieriem un sniegs veselīga uztura padomus, aģentūru LETA informēja RSU pārstāvis.

Vilciens nr.6126 no Rīgas izies plkst.12.20. No Skultes stacijas tas uz Rīgu dosies plkst.13.40 (vilciena nr.6129).

Ar Veselības ekspresi ceļā dosies arī RSU vēstneši, kas Saulkrastu un Carnikavas vidusskolu jauniešiem stāstīs par studiju iespējām RSU.

Vilciena pasažieriem būs iespēja veikt dažādas veselības pārbaudes - izmērīt asinsspiedienu un skābekļa daudzumu asinīs, stresa un miegainības līmeni, kā arī noteikt ķermeņa masas indeksu un ķermeņa tauku, muskuļu, kaulu un ūdens proporcijas. Šoreiz RSU Veselības ekspreša galvenā tēma ir veselīgs uzturs, tāpēc RSU un Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studenti stāstīs, kā ikdienā iespējams ieviest veselīgas ēšanas principus.

Tāpat arī vilcienā būs iespēja piedalīties atraktīvā spēlē un pārbaudīt savas zināšanas par augļu un dārzeņu uzturvērtību, bet RSU Komunikācijas fakultātes studenti piedāvās iespēju nofotografēties īpašā fotosalonā.