Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas Velo nedēļā piedāvā daudzveidīgu un krāšņu programmu

© F64

Rīgas Velo nedēļa ir centrālais velokultūras pasākums Latvijā, kura laikā ikviens tiek aicināts iepazīt velo kultūru un tās dažādību pilsētā.

Rīgas Velo nedēļa norisināsies no 30.aprīļa līdz 7.maijam dažādās Rīgas vietās un pārsteigs ar vairāk kā 20 pasākumiem. Sacensību gara un azarta mīļotājiem, aizraujošas sprinta ātruma sacīkstes, kā arī velo orientēšanās un erudīcijas spēles. Intelektuālās izklaides un kultūras mīļotājiem velo filmu vakars, ekskursijas pa vēsturiskiem Rīgas un Pierīgas objektiem, kā arī diskusija par drošu un ērtu velo infrastruktūru pilsētā. Savukārt izklaides un atpūtas cienītājiem būs iespēja apmeklēt velosipēdu tirdziņu, kā arī piedalīties dažādos velo braucienos.

Šogad Rīgas Velo nedēļu, 30.aprīlī, atklās Alfas ģimeņu velo brauciens. Tāpat pie tirdzniecības parka "Alfa" visas dienas garumā norisināsies atraktīvas, aizraujošas un interesantas, ar velosipēdiem saistītas aktivitātes. Nedēļa noslēgsies ar krāšņo, un jau par tradīciju kļuvušo, Tvīda braucienu - retro velosipēdu un tērpu parādi - 7.maijā.

Rīgas Velo nedēļas mērķis ir parādīt Rīgas iedzīvotājiem, cik interesanta un dažāda ir velo kultūra, ieinteresēt cilvēkus pievienoties ikdienas velo braucēju pulkam, kā arī veicināt labākas attiecības starp velosipēdistiem un citiem satiksmes dalībniekiem.

Rīgas Velo nedēļu organizē biedrība "Rīgas Velo nedēļa", kas ir apvienojusi Rīgas aizrautīgākos velo aktīvistus. Kā saka paši organizatori: "Velosipēds ir labākais pārvietošanās līdzeklis pilsētā, tādēļ iestājamies par to, lai Latvijas ielās veidotos kulturāla vide, sapratne un pozitīvas attiecības - gan velobraucējiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem, cienot vienam otru."