Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas centrā notikušajā trīs mikroautobusu sadursmē cietuši seši cilvēki

© rigasmikroautobusi.lv

Rīgas centrā, netālu no 13.janvāra ielas un Raiņa bulvāra krustojuma, notikusi trīs pasažieru mikroautobusu sadursme, kurā cietuši seši cilvēki, novēroja "LETA Foto".

Negadījumā cietuši seši cilvēki, viens vīrietis un piecas sievietes, kas ar vieglām traumām nogādāti slimnīcā, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša. Cietušie guvuši galvas un sejas sasitumus, savukārt vienā gadījumā ir aizdomas par deguna kaula lūzumu.

Mediķi novērtēja arī kāda bērna veselības stāvokli, taču viņš traumas nebija guvis, tāpēc piederīgo pavadībā palaists mājās. Valsts policijas sākotnējā informācija par septiņiem cietušajiem varētu būt radusies, pie cietušajiem pieskaitot arī bērnu, kurš traumas nav guvis.

Valsts policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecināja, ka negadījumā cietuši septiņi cilvēki, aģentūru LETA informēja VP pārstāve Diāna Lūkina. Sākotnējais novērtējums liecina, ka viņi nav smagi cietuši.

Saskaņā ar jaunākajām ziņām negadījums esot noticis pēc tam, kad kāda mašīna, kura griezusies no Raiņa bulvāra uz 13.janvāra ielu, nav palaidusi sev priekšā pa 13.janvāra ielu braucošu mikroautobusu, skaidroja Lūkina.

Mikroautobuss pamanījis šo auto un paspējis nobremzēt, arī otrais mikroautobuss paguvis nobremzēt, savukārt trešais mikroautobuss nepaguva veikt bremzēšanas manevru. Tas izraisīja trešā mikroautobusa ietriekšanos otrā mikroautobusa aizmugurē, kas savukārt ietriecies pirmajā mikroautobusā.

Sadursmē iesaistīts viens "Rīgas satiksmes" mikroautobuss un divi "Rīgas Taksometru parka" mikroautobusi.

Notikuma vietā ieradušās divas policijas ekipāžas un trīs ātrās palīdzības automašīnas. Pagaidām ziņu par smagi cietušajiem nav.