Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgā notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas pasākumi

© f64

Pieminot 1949.gada 25.marta deportāciju un komunistiskā genocīda upurus, šajā dienā Rīgā būs koncerti un pasākumi - piemiņas brīdis pie Šķirotavas stacijas, gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja uz Brīvības pieminekli, kur notiks svinīgā goda sardzes maiņas un ziedu nolikšanas ceremonija, bet vakarpusē iedzīvotāji gaidīti Lielās Piektdienas koncertos Rīgas Svētā Pētera baznīcā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Pasākumi 25.martā sāksies plkst.10 ar piemiņas brīdi pie Šķirotavas stacijas.

Plkst.12.30 būs gājiens no Latvijas Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim, kur plkst.13 notiks svinīgā goda sardzes maiņa un ziedu nolikšanas ceremonija.

Pēcpusdienā, plkst.17, Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks koncerts, kurā piedalīsies orķestris "Rīga", Rīgas kamerkoris "Ave Sol", kamerkoris "Fortius" un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas jauktais koris, solists Mārtiņš Zvīgulis un koklētāja Anda Eglīte. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kurus var saņemt, sākot no 21.marta Kronvalda bulvārī 8.

Savukārt vakarā, plkst. 20, Rīgas Svētā Pētera baznīcā, piedaloties solistei Evitai Zālītei, ģitāristam Kasparam Zemītim, čellistam Aināram Paukšēnam un Rīgas Stradiņa universitātes jauktajam korim "Rīga", notiks koncerts "Crucem tuam adoramus". Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 15.marta saņemami Rīgas Svētā Pētera baznīcas kasē.