Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rātsnama zvani šodien sāks atskaņot Maestro melodijas

© Rīgas dome

Par godu komponista Raimonda Paula 80. gadu jubilejai Rīgas Rātsnama zvani no trešdienas, 10.februāra sāks atskaņot Maestro melodijas, kuras ieteikuši iedzīvotāji, liecina informācija Rīgas domes mājas lapā.

Plkst. 14.00 Rātsnama 513. telpā tiks prezentētas tās melodijas, kuras turpmāk katru dienu visa gada garumā ik stundu priecēs rīdziniekus un pilsētas viesus.

Pasākumā piedalīsies pats Raimonds Pauls, komponists Mārtiņš Brauns, kurš Maestro melodijas aranžējis zvanu skanējumam, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kā arī skolēni, kas 10.februārī ir Rīgas domes priekšsēdētāja “ēnas”.

Iedzīvotāji visvairāk Rātsnama zvanu skaņās vēlējās dzirdēt   melodiju no kinofilmas “Ilgais ceļš kāpās,” “Vella kalpu dziesmu” un “Manai dzimtenei.”
Kopumā pašvaldībā tika saņemti ieteikumi par 58 Maestro melodijām.

R. Paula melodiju pielāgošanu zvanu skanējumam veica komponists Mārtiņš Brauns, kurš jau adaptējis šobrīd zvanu atskaņotās melodijas. Komponists atgādina, ka zvanu skanējums ir specifisks, tadēļ tiem nevar pielāgot kuru katru melodiju. Tomēr iedzīvotāju iemīļotāko R. Paula dziesmu adaptācijas būs dzirdamas. 

Kā zināms, šobrīd Rātsnama zvani no plkst. 9.00 līdz 23.00 ik pēc stundas atskaņo kādu klasisku un tautā zināmu skaņdarbu. No Vācijas atvestie un šīs valsts speciālistu uzstādītie 30 datorizētie zvani uz Rātsnama terases sāka skanēt 2006. gadā.