Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šodien notiks protests "pret masu imigrāciju"

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Sestdien, 6.februārī, aktivitāšu "STOP masu imigrācijai" virzītājs un biedrības "Antiglobālisti" vadītājs Andris Orols pie Brīvības pieminekļa iecerējis rīkot "protestu pret masu imigrāciju, kuru pieļauj Eiropas Savienība (ES) un Latvijas valdība", aģentūru LETA informēja pats Orols.

Viņš norāda, ka, "solidarizējoties ar vairāku Eiropas valstu patriotiskām organizācijām, kuras nolēmušas vienlaikus veidot pretimigrācijas un pretislamizācijas akcijas, arī Rīgas pašvaldībā pieteikts mītiņš". Tas iecerēts 6.februārī no plkst.12 līdz 13 Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, ar mērķi "protestēt pret masu imigrāciju, kuru pieļauj ES un Latvijas valdība".

Rīgas domē aģentūrai LETA apliecināja, ka šāds pasākums ar minēto mērķi pašvaldībā pieteikts likumā noteiktā kārtībā. To pieteicis Orols, norādot, ka pasākumā piedalīsies 50 dalībnieki.

Kā ziņots, Latvija divu gadu laikā apņēmusies no Grieķijas un Itālijas uzņemt 531 patvēruma meklētāju, kas sākotnēji uzturēsies Muceniekos. Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā, šķērsojot valsts austrumu robežu, ikdienā iekļūst nelegālie imigranti, no kuriem daļa pieprasa patvērumu Latvijā.