Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Poga palīdzēs smagi slimiem bērniem

Rehabilitācijas centrs Poga, kas atrodas Rīgā, Indrānu ielā 13, iepazīstina ar tām metodēm, kuras tiks izmantotas smagi slimu bērnu rehabilitācijā. Centra tapšanu ar savu patronāžu atbalsta Valsts prezidents Raimonds Vējonis un prezidenta kundze Iveta Vējone © Toms KALNIŅŠ, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja

«Vēlamies kopā ar Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem radīt īpašu dāvanu Latvijas bērniem Latvijas simtgadē – bērnu rehabilitācijas centru Poga,» saka fonda Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta labdarības akcijas atklāšanā, lai sarūpētu līdzekļus smagi slimu bērnu rehabilitācijai tepat Latvijā.

Latvijai ir svarīgs katrs bērniņš, arī tie, kuriem dzīve uzlikusi pārbaudījumu – smagu slimību. Ģimenēm, kurās aug šādi bērni, ir liels izaicinājums sniegt rūpes un atbalstu. Smagi slimo bērnu vecāki ir gatavi darīt daudz, lai viņu bērns saņemtu pašu labāko un kļūtu vesels. Ziedot.lv aicina palīdzēt nodrošināt smagi slimu bērnu rehabilitāciju tepat Latvijā, izmantojot pasaulē atzītas fizioterapijas metodes un ierīces. Plānots, ka rehabilitācijas centrs Poga jau 2016. gadā uzņems pirmos mazos pacientus. Centrs piedāvās Ziemeļeiropā unikālu fizioterapijas metodi TheraSuit (ASV) un citas metodes. Rehabilitācijas process kļūs lētāks, ērtāks un pieejamāks lielākai daļai mazo pacientu, un savlaicīga rehabilitācijas uzsākšana samazinās vajadzību pēc sarežģītākas ārstniecības vēlāk. Papildus tam centrā konsultēs ergoterapeits, osteopāts, neirologs un fizioterapeiti, kas piedāvās Bobata terapiju, slinga terapiju. Centrs nodrošinās, ka uz Latviju tiks atvestas jaunākās rehabilitācijas tehnoloģijas, pēc kurām uz citām valstīm līdz šim devās Latvijas bērni. Palīdzēt centra tapšanā iespējams, zvanot pa ziedojumu tālruni 90067007 vai ziedot.lv.