Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pagaidām policijā nav saņemtas sūdzības par basketbola faniem

© f64

Pagaidām Valsts policijā nav saņemtas sūdzības par basketbola fanu rīcību, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte.

Situācija ir mierīga un pagaidām nav sūdzību vai ziņu par pārkāpumiem, piebilda Rozīte.

Kā novēroja aģentūra LETA, pēcpusdienā basketbola elpa Rīgas centrā vēl nebija plaši jūtama - fani gan bija sastopami, taču viņu bija visai maz.

Igaunijas fanu zonā Esplanādē cilvēku bija maz, jo lielākā daļa līdzjutēju atradās "Arēnā Rīga", kur sekoja līdzi savas valstsvienības spēlei, lietuviešiem spēle gaidāma pašā vakarā, tāpēc arī viņu fanu zonā pie Kongresu nama bija visai klusi un vien pārdesmit līdzjutēji dīki malkoja alu un uzdziedāja pa kādai dziesmai, un arī Latvijas izlases fani pie Brīvības pieminekļa vēl nebija sākuši pulcēties.

Jau ziņots, ka Eiropas basketbola čempionāta laikā Valsts, Pašvaldības un Drošības policija, kā arī robežsardze darbosies pastiprinātā režīmā, informēja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Politiķis norādīja, ka policija pastiprināti dežurēs galvenokārt čempionāta norises vietās, pie Brīvības pieminekļa un fanu zonās. Īpaši uzraudzīta tiks zona no "Arēnas Rīga" līdz Brīvības piemineklim. Tāpat ir skaidrs, ka fani svinēs, priecāsies un, iesējams, par daudz iedzers, tālab policija uzraudzīs arī kārtību Vecrīgā.

Čempionāta pirmajā dienā Rīgā tika gaidīti aptuveni 5000 Igaunijas un 9000 Lietuvas līdzjutēju.

Šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajās Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.