Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Sievietei autobusā traucē smirdīgi bezbiļetnieki; ko darīt?

Attēlam ir ilustratīvs raksturs © f64

Kāda sociālā tīkla facebook lietotāja dalījusies ar pārdzīvoto Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā.

Sieviete visu vasaru esot izmantojusi velosipēdu, tomēr līdz ar rudens iestāšanos sākusi lietot arī "Rīgas satiksmes" autobusus un nu atklāj -  braucienu pamatīgi pabojājuši autobusā braukājošie bezbiļetnieki.

„Ir normāla parādība, ka cilvēki darba dienas beigās nav pirmā svaiguma, bet, nepārspīlējot, 20% autobusa sastāvēja no cilvēkiem, kas dažādu iemeslu dēļ izlēmuši par braucienu nemaksāt. Daļa jautri priecājās alus bundžas rokās iespieduši. Ja šie cilvēki būtu klusi, no viņiem nesmirdētu un pēc tam nebūtu pretīgi jebkur pieskarties, nebūtu tik traki. Lai gan aiz durvīm nācās palikt cilvēkiem, kam iegādātais etalons jau bija rokā,” skumji piezīmē ieraksta autore.

Jāpiezīmē, ka  „Rīgas satiksme” 2014.gada oktobrī sāka kampaņu – „Traucē? Rīkojies!”, ar kuras palīdzību pasažieri tika informēti, kā rīkoties šādās situācijās. Ja rodas iepriekš minētās situācijas, pasažieris var ziņot policijai vai informēt vadītāju, kurš tad arī ziņos par situāciju salonā.

Tāpat arī jāatgādina, ka "Rīgas satiksme" no šī gada 3.jūlija uzsākusi sociālu kampaņu, kurā aicina pasažierus būt savstarpēji pieklājīgiem, iecietīgiem un saprotošiem. Kampaņas laikā sabiedriskā transporta līdzekļu salonos un pieturvietās ir izvietoti plakāti, kuros dažādu sociālo grupu pasažieri dalās ar to, kas viņiem sagādā patīkamus braucienus, tādējādi aicinot arī pārējos pasažierus aizdomāties par savstarpējo sapratni sabiedriskajā transportā.