Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Jubilejas izstāde Riga Food 2015

Jogurta tostu kopā ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu (no kreisās) iepriekšējā Riga Food izstādē uzsauca dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmuma Dimdiņi īpašnieks Normunds Audzišs un SIA „Pure Food” valdes priekšsēdētājs Aivars Žimants © Publicitātes foto

No 2. līdz 5. septembrim Ķīpsalā jau 20. reizi notiks Baltijas lielākā pārtikas nozares izstāde Riga Food 2015 ar rekordlielu dalībnieku skaitu.

Izstādei pieteikušies nepilni septiņi simti uzņēmumu no 37 valstīm – sākot ar Baltiju un beidzot ar tādu Latvijai eksotisku valsti kā Nepāla. Pēc vairāku gadu pārtraukuma izstādē atkal piedalās uzņēmumi no Spānijas un Indijas. Indija nevis vispār atgriežas Rīgā, bet atgriežas ar kopstendu, par kura īpašo greznumu gādājuši 36 Indijas uzņēmumi. Tā ir zīme, ka, par spīti sarežģītajai politiskajai un ekonomiskajai situācijai pasaulē, pārtikas nozare attīstās un interese par Baltijas valstu pārtikas tirgu pieaug.

Uzņēmēji saprot, ka viņiem jāpalīdz apmeklētājiem orientēties tik plašā un raibā piedāvājumā, kāds savākts Riga Food 2015. Viens no paņēmieniem orientācijas veidošanai ir nacionālie kopstendi. Šogad tādi tiks izveidoti 15 valstīm, bet Latviju līdzās kopstendam pārstāvēs arī četri reģionu kopstendi, kā arī piensaimnieku kopstends. Latvijas nacionālajā kopstendā savu produkciju prezentēs 24 izstādes dalībnieki.

Pārtika ir tas, par ko kompetents ikviens izstādes dalībnieks, taču tas vairāk attiecas uz pārtikas preču ražošanas gala produktiem. Visās četrās izstādes dienās stendos notiks dažādas degustācijas, lai uzņēmumi uzzinātu patērētāju viedokli par savu produktu. To ražošana un tāpat arī izplatīšana ir darbības lauks profesionāļiem. Viņu vajadzībām izstādes programmā iekļautas prezentācijas, semināru un biznesa sarunu raundi. Vēl citu profesionalitātes aspektu pavērs meistaru konkursi pavāriem un pavārzeļļiem, bārmeņiem un baristām (bārmeņiem, kuri pasniedz kafiju). Izstādes rezultāts būs arī kārtējais Riga Food medaļu birums. Medaļu attēli vēlāk papildinās pašu izcilāko šā gada preču etiķetes un iepakojumus.

IEVĒRO

  • Izstādes Riga Food 2015 oficiālā atklāšana notiks 2. septembrī plkst. 11.
  • Izstāde tiks atvērta 2. septembrī jau plkst. 10, šis pats laiks izstādes atvēršanai paliks arī 3., 4., un 5. septembrī.
  • Izstādes darba laika beigas pirmajā dienā 2. septembrī plkst. 18, tālāk 3. un 4. septembrī plkst. 19, visas izstādes slēgšana 5. septembrī plkst. 17.
  • Profesionāļu dienā 2. septembrī ieeja izstādē par 9 eiro, bet tikai 4,50 eiro jāmaksā tiem, kuri apliecina savu piederību nozares profesionāļiem (aizpilda anketu, atstāj vizītkarti).
  • 3.–5. septembrī ieeja izstādē par 4,50 eiro pieaugušajiem, par 3,50 eiro – skolēniem, studentiem un pensionāriem; ģimenes biļete par 13 eiro.
  • Visa informācija par izstādes gaitu parādīsies mājaslapā www.rigafood.lv un sociālo tīklu adresē www.facebook.com/rigafood.