Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Autobusi savieno Rīgu ar 16 valstīm un 112 pilsētām

Uzņēmuma vīzija: Rīgas starptautiskā autoosta ir starptautiski pazīstama, mūsdienīga Baltijas reģiona lielākā autoosta – pasažieru loģistikas centrs, kas nodrošina pasažieriem kvalitatīvus pakalpojumus ar augstu apkalpošanas kultūru © Publicitātes foto

No Rīgas starptautiskās autoostas iespējams nokļūt 16 valstīs un 112 pilsētās. Ik dienu tiek nodrošināti vidēji 420 reisi, no tiem 80 ir starptautiskie reisi uz dažādām valstīm.

Šovasar starptautisko reisu skaits no Rīgas starptautiskās autoostas ir palielinājies uz Viļņu, Tallinu, Klaipēdu, Sanktpēterburgu, Maskavu un Minsku. Vienlaikus krietni pieaudzis ir ārvalstu tūristu skaits, kuri iekšzemes reisus izmanto, lai dotos uz Latvijas skaistākajām pilsētām – Cēsīm, Siguldu, Kuldīgu, Liepāju, Ventspili, Daugavpili un citur.

Sekojot pasažieru plūsmas tendencēm, kas saistītas ar festivāliem dažādās Latvijas pilsētās, konkrētās dienās un maršrutos tiek organizēti papildu reisi un autobusi.

Līdzīgi kā visās jomās, arī autobusu satiksmē arvien populārāka kļūst evide un pasažieri arvien biežāk sāk izmantot biļešu iegādi internetā, piemēram, interneta vietnēs bezrindas.lv, buseurope.eu, mobilly.lv. Pieaudzis ir arī klientu informācijas pieprasījums elektroniskajā pastā info@autoosta.lv. Plaša informācija par autobusu kustības grafikiem un autoostas sniegtajiem pakalpojumiem pieejama vietnē www.autoosta.lv.

Veiktais klientu apmierinātības pētījums liecina, ka 93% klientu kopumā ir apmierināti ar autoostas darbību un pakalpojumiem. Savukārt 31% atzīmē, ka pēdējā gada laikā autoostas darbs ir uzlabojies.

Rīgas starptautiskā autoosta iesaistījusies arī kultūras un mākslas aktivitātēs. Pagājušajā gadā atklājot «Rīga – Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014» gadu, autoostā izskanēja klavierkoncerts vairāku paaudžu pianistu sniegumā.

Savukārt šogad, 5. septembrī mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts 2015» ietvaros autoostā ienāks deja, kuru apmeklēt ir aicināti gan rīdzinieki, gan Rīgas viesi.