Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgai sola mākslinieciskus pārsteigumus

Mecenāti un Gada rīdzinieka titula ieguvēji Boriss un Ināra Teterevi, vakar, tiekoties ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku, intriģēja ar jauniem pārsteigumiem, kas vairos Rīgas atpazīstamību. Mecenāti vēlas, lai Rīga kļūtu par izcilu kultūras metropoli © F64

Viens no Teterevu fonda finansētajiem mākslas objektiem Klusā daba (uzstādīts Botāniskajā dārzā Pārdaugavā) būs redzams režisora Māra Martinsona Latvijas–Igaunijas–Japānas kopražojuma pilnmetrāžas filmā par Rīgu Maģiskais kimono.

Filmas uzņemšana sāksies augustā, un plānots, ka pavasarī, sakuras ziedēšanas laikā, filmas pirmizrāde notiks Japānā un arī Rīgā. B. Teterevs uzskata, ka filma vairos interesi par Rīgu un Latviju. Šogad ar Teterevu fonda atbalstu Rīgas pilsētvidē plānots atklāt trīs jaunus mākslas objektus. Līdz šim mākslas programmā Māksla publiskā telpā tapuši trīs objekti – jau minētā Klusā daba, darbs Lielā vāze pie Gaismas pils un mākslas objekts Soliņi Bastejkalnā.

Pateicoties Teterevu fonda iniciatīvai, no nulles punkta izkustējusies iecere Rīgā uzbūvēt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju, kas atradīsies bijušās Rīgas Preču dzelzceļa stacijas vietā – kvartālā starp Hanzas, Pulkveža Brieža, Skanstes un Sporta ielu. To plānots uzcelt līdz 2021. gada 18. novembrim.