Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Dziesmu un deju svētki ienāk Bērnu slimnīcā

Dejotāju un dziedātāju priekšnesumi ļāva mazajiem Bērnu slimnīcas pacientiem izjust svētku prieku © F64

Vakar Bērnu slimnīcā Rīgā notika Vispārējo skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ieskaņas koncerts.

Tajā piedalījās vairāk nekā 100 mazu dejotāju un dziedātāju, kuri kopā ar Anci Krauzi, Renāru Kauperu, Kārli Lāci un svētku virsdiriģentu Romānu Vanagu izpildīja spilgtākās dziesmas un dejas no svētku repertuāra.

Bērnu slimnīcas fonds, turpinot 2010. gadā aizsākto tradīciju, kopā ar lieliem un maziem dziedātājiem un dejotājiem tādējādi dod arī mazajiem pacientiem iespēju piedalīties svētkos. Arī tiem, kuri ir cītīgi gatavojušies, bet, ļoti iespējams, šogad tomēr nevarēs piedalīties, jo tieši šajā laikā ir jāārstējas slimnīcā. Visiem bija iespēja sēdēt pirmajā rindā, dziedāt līdzi un skatīties deju priekšnesumus, kā arī saņemt iemīļoto mūziķu autogrāfus. Bērnu slimnīcas pacienti bija sarūpējuši pateicības zīmējumus, kuros attēloti koncerta dalībnieki. Saņemot savus portretus, visiem bija patiess aizkustinājums un prieks, bet pacientiem tika vēlēts jo ātrāk veseļoties un piebiedroties saviem deju un koru kolektīviem!

«Bērnu slimnīcā svētku nevar būt par daudz, jo prieks un pozitīvās emocijas, ko bērns un arī viņa vecāki gūst svētku laikā, ļoti palīdz veseļoties un saglabāt optimismu pat visgrūtākajos brīžos. Esam pateicīgi mūziķiem, kuri ir tik atsaucīgi un gatavi ziedot laiku un enerģiju, lai iepriecinātu tos bērnus, kuriem šogad nesanāks piedalīties dziesmu un deju svētkos,» atzina Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Uzziņai! 

Par XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku programmu, dalībniekiem, faktu kaleidoskopu un daudz ko citu varēsiet plašāk lasīt 6. jūlija Neatkarīgajā