Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ministrs Gerhards ar auto traumējis dievlūdzēju

© F64

Nelāgā starpgadījumā nonācis Nacionālo apvienību pārstāvošais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. Svētdien, vadot savu automašīnu Volvo pa Vecrīgu, viņš uzbraucis kādai sievietei, kas tajā laikā piedalījusies svētā vakarēdiena jeb komūnijas pieņemšanā.

Valsts policijas sniegtā oficiālā informācija par notikušo ir skopa. Svētdien Rīgā, Pils ielā, kāds 1969. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu Volvo, uzbraucis 1942. gadā dzimušai sievietei, kura nogādāta slimnīcā. Policija apliecina, ka pie stūres bijis ministrs, bet sieviete guvusi vieglas traumas. Lai noskaidrotu lietas apstākļus, policija uzsākusi izmeklēšanu, ziņo portāls Delfi.

Savukārt notikušā aculiecinieki stāsta, ka sieviete piedalījusies ar Rīgas domi saskaņotā, trīs katoļu baznīcu organizētā dievkalpojumā, kas aizsācies ar eiharistisko procesiju pa Vecrīgas ielām.

Svētā Mise, kuras kulminācija ir komūnijas pieņemšana, risinājās laukumā pie Sāpju Dievmātes baznīcas Pils ielā, un to parasti apmeklējot vairāki simti ticīgo. Ministrs, iebraucot vecpilsētā, dievlūdzēju pūli veiksmīgi apbraucis, taču misējies atpakaļceļā. Tajā brīdī baznīcēni visu savu uzmanību bija pievērsuši pie baznīcas izvietotajam altārim un nav ievērojuši braucošo auto.

Tie dievkalpojuma dalībnieki, kuri automašīnu pamanījuši, bijuši pārsteigti par to, ka tā turpina braukt, nevis apstājas un pagaida dievkalpojuma beigas. Tāpat no automašīnas neviens nav arī izkāpis un nav mēģinājis cilvēkiem palūgt atbrīvot ceļu, lai mašīna varētu braukt. Arī kundze, kuru aizķēris K. Gerharda vadītais auto, vispirms tikusi apsēdināta pie baznīcas mājas, un, kad viņa sūdzējusies par sāpēm un problēmām ar kāju, izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna un kundze nogādāta slimnīcā, kur viņai veikts rentgena uzņēmums. 

Notikuma vietā ministrs esot izturējies neiecietīgi un nav arī vēlējies rast saprātīgu risinājumu konkrētajai situācijai.

Ministrs ar sava padomnieka Arņa Zacmaņa starpniecību skaidro, ka viņam, izbraucot no dzīvesvietas pa vienīgo ceļu, tā braucamo daļu aizšķērsojusi cilvēku grupa. K. Gerhards mēģinājis pa ielas braucamo daļu apbraukt šos cilvēkus, taču pēc reakcijas secinājis, ka viņiem pret to ir iebildumi. Ministrs apturējis automašīnu, izkāpis un iesaistījies vārdu apmaiņā.

Uz vietas bijuši arī Kārtības policijas darbinieki, kuri izsaukuši Ceļu policiju, lai tā atrisinātu radušos situāciju. Mēģinot apbraukt cilvēku pūli, noticis negadījums, par ko ministrs esot uzzinājis no klātesošajiem. No notikuma vietas viņš nav devies prom, bet gan sagaidījis policiju, lai sniegtu paskaidrojumus. Vēlāk ministrs sazinājies ar policiju un noskaidrojis, ka cietusī sieviete pēc apskates slimnīcā devusies mājās.