Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Maratona laikā miris 10km distances skrējējs

© F64

"Lattelecom" Rīgas maratona laikā miris aptuveni 25 gadus jauns vīrietis, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta pārstāve (NMPD) Ilze Bukša.

Vīrietim, kurš bija devies 10 kilometru distancē, skrienot pēkšņi palicis slikti. Tuvumā esošā NMPD brigāde centusies vīrieti atdzīvināt un veikusi ilgstošu reanimāciju, tomēr skrējēja dzīvību vairs nav izdevies glābt.

Rīgas maratona organizatori izsaka "visdziļāko līdzjūtību un esam domās kopā ar šodien maratona laikā mirušā 10 kilometru distances dalībnieka tuviniekiem".

Kopumā šī gada maratonā pēc palīdzības pie mediķiem vērsušies daudz mazāk cilvēku nekā citus gadus, stāstīja Bukša. Iespējams, tas saistīts ar laika apstākļiem, jo šogad nebija karsts, skaidroja dienesta pārstāve.

Cilvēkiem lielākoties bijušas maznozīmīgas veselības problēmas - nobrāzumi, sastiepumi un tamlīdzīgi. "Cilvēki ieskrēja teltī pēc plākstera un devās tālāk," situāciju raksturoja Bukša.

Viena sieviete gan nogādāta slimnīcā ar potītes traumu. Viņai bija nepieciešami tālāki izmeklējumi.

Kā norādīja Bukša, pagājušajā gadā slimnīcā tika nogādāti vairāk nekā 20 cilvēki.

Jau ziņots, ka šodien tika aizvadīts tradicionālais "Lattelecom" Rīgas maratons, kas ir gada nozīmīgākās skriešanas sacensības Latvijā.

Maratona laikā arī iepriekš ir miruši cilvēki, tāpēc rīkotāji un mediķi pirms skrējiena aicināja cilvēkus rūpīgi izvērtēt savas spējas un fizisko sagatavotību.