Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas Zoo vairākām dzīvnieku ģimenēm- pieaugums!

© F64

Šajā nedēļas nogalē, 9.maijā un 10.maijā, Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiks svinētas Dzīvnieku ģimeņu dienas un godinātas čaklākās un kuplākās Zooloģiskā dārza dzīvnieku ģimenes, aģentūru LETA informēja Rīgas Zooloģiskā dārza Informācijas dienestā.

Sestdien un svētdien no plkst.12 līdz 16 visiem interesentiem būs iespēja piedalīties orientēšanās spēlē "Kā es augu!" un uzzināt saistošus faktus par dažādu dzīvnieku mazuļu attīstību.

Kā pastāstīja Zoodārza pārstāvji, Rīgas Zoodārzā aplokos delverējas vesels pulks pēcnācēju - vieni jestrāki un rotaļīgāki, citi kautrīgāki un vairāk pieķērušies pie mātēm.

Lūšu ģimenē kopš 2.aprīļa mātei Kamēlijai un tēvam Rubīnam jārūpējas par trīnīšiem. Patlaban vecāki ļoti pieskatot ļepatot gribošos bērneļus un paslēpjot tos no pārāk skaļas publikas. Pēc Zoodārza darbinieku teiktā, uzvedoties klusām, var palaimēties ieraudzīt kuplo ģimenīti un pavērot viņu gādīgās rūpes par pēcnācējiem. Pērn piedzima viens puika Hercogs. Pagaidām šī gada mazuļu dzimums nav zināms, tādēļ lūšu draugiem Jēkabpils pilsētai vēl esot laiks izdomāt vārdus veseliem trim lūsēniem.

Huzārpērtiķu saimē trim mammām Čili, Čarai un Čikai aprīlī katrai piedzimis viens mazulis. Kā skaidroja Zoodārzaspeciālisti, jaunie pērtiķēni vēl kādu laiku uzturēsies savas mātes azotē un tikai vasarā sāks iepazīt pasauli atstatus no mammas.

Lauku sētā par "bērnu čalām" parūpējušās Romanovu šķirnes aitas - katrai no abām mammām piedzimuši četrīši. Mazie melnie jēri ar baltiem lāsumiem uz galvas jau itin naigi seko līdzi mātei ikdienas gaitās.

Vienai no senākās un retākās ēzeļu šķirnes Puatu ēzeļu mammai Acilijai līdzi skraida divas nedēļas veca meitiņa Aurora. Šai šķirnei raksturīgs liels augums un ļoti garas ausis. Tās īpaši garas izskatās mazajai ēzelītei.

Rīgas Zoodārzs sadarbībā ar uzziņu dienestu "1188" sarūpējis ģimeniskas atlaides. Izdrukājot kuponu no "1188" mājaslapas, 9.maijā un 10.maijā būs iespēja apmeklēt zoodārzu ar 50% atlaidi no pamatcenas. Visu maija mēnesi iespējams apmeklēt Rīgas zooloģiskā dārza filiāli "Cīruļi" ar 50% atlaidi no pamatcenas, apciemojot lāčus, lūšus, kiangus, Latvijas zilās govis un citus dzīvniekus. Arī tur valda pavasarīgas noskaņas un Pūpolsvētdienā dzimusī jaku meitene Pūpola pa plašo aploku spriņģo kā šunelis, asti gaisā saslējusi, pastāstīja Zoodārza pārstāvji.