Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

UZMANĪBU: Rīgas centrā būs jaunas velojoslas

© F64

Rīgas domes Satiksmes departaments šajā būvniecības sezonā pilnā apjomā mainīs ceļa segumu Krišjāņa Barona ielā, posmā no Vecrīgas līdz VEF tiltam, žurnālistiem pastāstīja departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Reinbahs pastāstīja, ka ceļš tiks bruģēts. Abās ceļa malās plānots izvietot rekomendējošās velojoslas, tajās izbūvējot speciālu bruģi, kas nesarežģīs velobraucēju pārvietošanos. Šo ielu pašvaldības pārstāvji vēlas "atdzīvināt", samazinot tranzīta transporta plūsmu.

Seguma maiņas darbus plānots sākt pēc diviem mēnešiem. Provizoriskās projekta izmaksas varētu pārsniegt vienu miljonu eiro. Tās segs departaments.

Departamenta satiksmes organizācijas speciālisti, veicot pērn izveidoto velojoslu inspekciju, vienojās arī par uzlabojumiem atsevišķās ielās, ko tuvākajā laikā plāno veikt. Lai uzlabotu satiksmes plūsmu, plānots likvidēt sabiedriskā transporta joslu Elizabetes ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai.

Satiksmes sablīvējumu novēršanai plānots paplašināt brauktuvi Elizabetes ielā pie Pulkveža Brieža ielas ērtākai kreisā manevra veikšanai. Šim mērķim plānots likvidēt šajā ielā izvietotās Rīgas domes autostāvvietas.

Lāčplēša ielā plāno liegt kreisos pagriezienus laika posmā no plkst.7 līdz 22, kā tas pašlaik notiek Aleksandra Čaka ielā atsevišķos krustojumos.

Departaments plāno arī turpināt darbu pie apkaimju savienošanas. Pašlaik tiekot strādāts pie būvprojektu izstrādes veloceliņam no Imantas līdz Bolderājai un no Ziepniekkalna uz pilsētas centru. Būvprojekti tiks pabeigti nākamā gada sākumā un būvniecības sezonā, kas ilgst no vasaras līdz rudenim, plānots šos veloceliņus ieviest.