Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Straujuma vāks atkritumus Rīgā un Siguldā

© Publicitātes foto

Jau šajā sestdienā visā Latvijā notiks Lielā talka. Premjerministre Laimdota Straujuma sakops dažādas vietas Rīgā un Siguldā, bet Valsts prezidents Andris Bērziņš - Raunā.

Vispirms Straujuma sestdien piedalīsies Lielās talkas pasākumā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, bet pēc tam dosies uz Siguldu, kur piedalīsies apkārtnes sakopšanā pie Siguldas bobsleja un kamaniņu trases. Kopā ar Straujumu Siguldā talkos gan trases direktors Dainis Dukurs, gan sportisti, gan Siguldas domes vadītājs Uģis Mitrevics.

Bērnu slimnīcas apkārtnē ir plānota lapu grābšana un atkritumu vākšana, aģentūru LETA informēja Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga. Savukārt Siguldā par godu slavenajiem sportistiem un viņu sasniegumiem pasaulē, kā arī jaunajām sporta cerībām laukumā pie trases galvenās ieejas plānots stādīt kokus un krūmus. Skaista un labiekārtota ainava, cerams, iedvesmos gan pašus sportistus izcilam startam, gan ikvienu, kurš apmeklēs starptautiski atzīto Siguldas trasi, pauž Straujuma.

Savukārt Valsts prezidents Andris Bērziņš šogad sakopšanas un apzaļumošanas talkas laikā ar Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem un viņu ģimenes locekļiem no plkst.10.45 stādīs kokus un košumkrūmus Raunas parkā pie Raunas skolas.

Tikmēr Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) būs konferencē Igaunijā, un viņai šogad jāizlaiž piedalīšanās Lielajā talkā.

Jau ziņots, ka sestdien, 25.aprīlī, visā Latvijā no plkst.9 līdz 15. norisināsies Lielā talka. Tās motīvs ir Raiņa vārdi "Pastāvēs, kas pārvērtīsies". Kustības dibinātāji cer panākt, ka līdz Latvijas simtgades jubilejai 2018.gadā tā ir tīrākā un sakoptākā valsts pasaulē.