Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Zolitūdē gaida lielveikala atvēršanu

Lēmums šajā Zolitūdes brīvajā zemes gabaliņā uzbūvēt veikalu Rimi un birojiem paredzētas telpas pieņemts jau 2008. gadā, bet tikai pēc četriem gadiem sākta projektēšana. Tagad vietējie iedzīvotāji gaida, kad veikals vērs durvis © Arnis Kluinis

Zolitūdes iedzīvotāji gaida jaunuzceltā tirdzniecības centra atvēršanu Imantas 15. līnijā 7, kas tika solīta šajās Lieldienās. Tomēr dokumentu izskatīšana un saskaņošana notiek ilgāk, nekā sākotnēji cerēts, tāpēc tagad termiņš pārcelts uz 27. aprīli.

Rīgas pilsētas būvvaldē 1. aprīlī saņemts apliecinājums par jaunuzcelto tirdzniecības centra būvi Zolitūdes rajonā, Imantas 15. līnijā

7. Būvvaldes speciālisti vēl izvērtēs būves gatavību nodošanai ekspluatācijā. Projekta pasūtītāja SIA Nekustamā īpašuma projekti pārstāvis Vladislavs Balaņenkovs Neatkarīgajai atzīst, ka ne jau tikai būvvalde vien pārbauda objektu. «Gribējām atvērt pēc iespējas ātrāk, bet nepieciešami saskaņojumi ar dažādām institūcijām – Rīgas siltumu un Latvijas gāzi, kam jādod sava piekrišana.» V. Balaņenkovs izsaka cerību, ka pēc nepilnām divām nedēļām cilvēki varēs iepirkties jaunajā tirdzniecības centrā.

Zolitūdieši jau met lokus ap veikalu un ik pa brīdim pārbauda, vai durvis vēl slēgtas, jo mikrorajons ir liels un iedzīvotāju daudz. Pēc netālu – Priedaines ielā 20 – esošā veikala Maxima sagrūšanas tuvumā lielāku veikalu nav. Vienā no iekšpagalmiem ir neliels veikaliņš Maxima. Tajā pareizticīgo Lieldienās sastaptā Anna bija neapmierināta: «Ieskrēju nopirkt ābolus, vairāk neko nevajag. Veikaliņš ir stāvgrūdām pilns, es laikam piecpadsmit minūtes nostāvēju, kamēr varēju samaksāt. Mums šeit vajag veikalu, jo ne vienmēr var aiziet vai aizbraukt uz kādu lielāku tirdzniecības centru, īpaši tad, ja kaut ko nopirkt vajag ātri, nevis speciāli to plānot.»

Lielu daļu no ēkas aizņems veikals Rimi, bet citās ēkas daļās tiks iekārtoti biroji. Dažas telpas izīrēs arī aptiekai, ziedu salonam un zooveikalam. Preču piegāde veikalam notiks pa izbūvēto iebrauktuvi no Anniņmuižas ielas pie veikala ziemeļu (aizmugurējās) fasādes. Apmeklētāji varēs iebraukt veikala teritorijā pa jau minēto iebrauktuvi no Anniņmuižas ielas un no Gramzdas ielas puses caur pieslēgumu no teritorijai piegulošās Imantas 15. līnijas.