Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lidostā "Rīga" veido ārkārtas situāciju vadības vienību

© nra

Starptautiskā lidosta "Rīga" patlaban strādā pie ārkārtas situāciju vadības vienības izveides, par pamatu ņemot jau esošo konceptu, aģentūru LETA informēja valdes loceklis Verners Stūrmanis, atbildot uz jautājumu, vai notiek gaidītās reformas lidostā.

Ārkārtas situācijas vadības vienības izveide tiekot saskaņota arī ar attiecīgajām Latvijas institūcijām, kuras ir atbildīgas par aviācijas drošību.

"Svarīgi, lai šis risinājums un šīs izmaiņas drošības departamenta struktūrā neietekmētu prezidentūras pasākumus," uzsvēra Stūrmanis.

Kā ziņots, janvāra sākumā VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" darbu sāka jaunais valdes loceklis Stūrmanis, kura atbildības sfēra ir saistīta ar lidostas drošības jautājumiem.

Jau janvāra sākumā lidostas valdes priekšsēdis Andris Liepiņš aģentūrai LETA norādīja, ka par drošības struktūras pārveidi ir informēta arī Civilās aviācijas aģentūra. Pēc trim nedēļām vai mēneša esot jābūt gataviem virzīties uz priekšu ar reformu sākšanu. Viņš skaidroja, ka lidostas drošības departaments vēl pirms skandāliem tika reorganizēts, pievienojot departamentam ārkārtas situācijas vadību, un jautājums esot - vai to vajadzēja. Viņš skaidroja, ka departamenta reorganizācija var notikt arī prezidentūras laikā, ja vienlaikus var saglabāt augstu drošības līmeni. Liepiņš uzsvēra, ka drošības departamentā nekādas lielās reorganizācijas nebūs, jo tā vairāk būs situācijas atgriešana, kad ārkārtas situācijas vadība tika apvienota ar Drošības departamentu.

Kā ziņots, 11.novembrī akcionārs - Satiksmes ministrija - pieņēma četru līdzšinējo VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes locekļu atlūgumus.

Atlūgumus iesniedza valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks, valdes locekļi Olita Augustovska, Andis Damlics un Raimonds Rožkalns. Patlaban valdē no vecā sastāva turpina strādāt tikai Ilona Līce. 14.novembrī ministrija iecēla Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Andri Liepiņu par VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" jauno valdes priekšsēdētāju. Par lidostas valdes locekli iecelts būvkompānijas "Velve" valdes loceklis Ilmārs Upenieks.