Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Janvārī Rīgā uz netīrām ielām traumas jau guvuši 100 cilvēki

© F64

Rīgas pašvaldības policija pastiprināti kontrolē apsnigušās teritorijas un ietves, jo šogad, krītot uz slidenām ietvēm, galvaspilsētā traumas guvuši jau 100 iedzīvotāji. Līdz 21.janvārim par nesakoptām teritorijām ziemas periodā uzsāktas jau 460 administratīvās lietvedības no kurām 446 apskates protokoli sastādīti par nenotīrītām gājēju ietvēm, vēl desmit lietvedības uzsāktas par nenotīrītiem namu jumtiem.

Kā atklāj Rīgas pašvaldības policijas speciāliste Inese Krieviņa, ziemas periodā teritoriju kontrole kļūst īpaši aktuāla: "Ziemas periodā, kad teritorijas sakopšanas jautājumi kļūst īpaši aktuāli, pašvaldības policija, paralēli saviem ikdienas darbiem,  iesaistās arī cīņā ar sniega netīrītājiem, gan izbraucot uz iedzīvotāju norādītajām adresēm par slidenām ietvēm, gan pārbaudot Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta sniegto informāciju par adresēm, kur, nesakoptas teritorijas dēļ nokrītot, personas guvušas traumas, gan policijas patrulēšanas laikā fiksējot nesakoptas teritorijas un uzsākot lietvedības darbu.”

Analizējot pārkāpumu skaitu, speciāliste atklāj, ka negadījumu biežums ir tieši saistīts ar laika apstākļiem. "Pārkāpumu skaits un fiksēto traumu skaits tiešā veidā ir atkarīgs no laika apstākļiem. Ja ziemā sniega nav, arī pārkāpumu nav. Ja ziemas laika apstākļi ir nepastāvīgi – ietvju un ceļu stāvoklis ir neapmierinošs, arī pārkāpumu vairāk un daudz.”

Rīgas pašvaldības policija atgādina: Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 125  atbildīgajiem par nekustamo īpašumu uzliek par pienākumu nodrošināt īpašuma un piegulošās teritorijas attīrīšanu no sniega un ledus, kā arī apstrādi ar pretslīdes materiāliem, tāpat pagalma celiņu tīrīšanu un kaisīšanu, turklāt - katru dienu līdz plkst. 8.00.

Šo noteikumu izpildi ir tiesīgas kontrolēt  Rīgas domes Administratīvās inspekcijas amatpersonas un Rīgas pašvaldības policijas amatpersonas. Par saistošo noteikumu prasību neievērošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz 350 euro, bet juridiskajām personām līdz 1400 euro.