Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Arī pie Ukrainas vēstniecības Rīgā piemin Mariupolē bojā gājušos

© Scanpix

Svētdien vairāki cilvēki pie Ukrainas vēstniecības Rīgā ar ziediem un svecēm piemin Mariupolē bojā gājušos.

Kā novēroja aģentūra LETA, pie vēstniecības vārtiem noliktas tulpes, rozes un neļķes un citi ziedi, kā arī iedegtas vairākas svecītes.

Savukārt rīt plkst.12 pie Krievijas vēstniecības plānota protesta akcija pret Krievijas agresiju Ukrainā, aģentūrai LETA sacīja juriste Ieva Brante.

Kā ziņots, Mariupoles apšaudē ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām "Grad", ko sestdien veica Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas, tika nogalināti 30 cilvēki, bet vairāk nekā 90 - ievainoti.

Teroristu šāviņi sestdien Mariupolē trāpīja 53 daudzstāvu namiem, 14 privātmājām, četrām skolām un trim bērnudārziem.

Kā iepriekš informēja Ārlietu ministrija, Latvija izteikusi visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem un visai Ukrainas tautai saistībā ar Ukrainas austrumos notikušo Mariupoles dzīvojamo rajonu apšaudi. Vienlaikus Latvija stingri nosoda šo vardarbības aktu.

"Kļūst arvien vairāk acīmredzams, ka promaskaviskie teroristiskie grupējumi ar uzbrukumiem Mariopolē un citur Ukrainas austrumos, necilvēciski un ciniski vēršoties pret civiliedzīvotājiem, pilnībā apliecina arī to, ka Krievija nav ieinteresēta konflikta mierīgā noregulējumā," teikts Ārlietu ministrijas sestdien vakarā izplatītājā paziņojumā.

Ministrijas pārstāvji norāda, ka Krievijas izteiktās "miera iniciatīvas" un iesaistīšanās daudzpusējās sarunās, iespējams ir tikai bijusi maska un darbības imitācija.