Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pēc vakardienas avārijas ar baļķvedēju satiksmes autobusa šoferis smagā stāvoklī

© F64

Pēc vakardienas avārijas Rīgā, Kleistu ielā, kad sadūrās satiksmes autobuss un baļķvedējs, autobusa šoferis atrodas slimnīcā smagā stāvoklī, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Ušakovs sacīja, provizoriskie dati liecina, ka autobusa ātrums bijis 35 kilometri stundā un avāriju izraisījusi baļķvedēja iebraukšana pretējā joslā.

Avārijā gājis bojā baļķvedēja šoferis un bija cietuši vairāki pasažieri, kuri guvuši vieglus savainojumus. Tomēr slimnīcā smagā stāvoklī atrodas autobusa šoferis, kuram pēc Ušakova sacīta, tikšot sniegta palīdzība arī no pašvaldības.

Jau ziņots, ka vakar Rīgā, Kleistu ielā, noticis smags ceļu satiksmes negadījums - satiksmes autobusa un baļķvedēja sadursmē dzīvību zaudējis viens cilvēks, deviņi cilvēki nogādāti ārstniecības iestādē, bet divi cilvēki atteikušies doties uz ārstniecības iestādi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai LETA pastāstīja, ka deviņi negadījumā cietušie nogādāti slimnīcās. Cilvēki guvuši dažādas traumas. Viens vīrietis ir guvis politraumu, citiem cietušajiem ir vidēji smagas un vieglas traumas. Mediķi konstatējuši galvas traumas, smadzeņu satricinājumu, sasitumus, rokas lūzumu, kājas traumu.

Divi avārijā cietušie atteikušies no došanās uz ārstniecības iestādi. Viens no šiem cietušajiem ir sešgadīgs puika, kurš guvis sasitumus. Par viņu rūpēsies vecāki. No mediķu palīdzības atteikusies arī kāda sieviete.

Avārijā iesaistīts 36.maršruta autobuss, kas kursē maršrutā Imanta-Vakarbuļļi.

Satiksmes negadījuma vietā Kleistu ielā pie Jaunajiem Bolderājas kapiem pašlaik bloķēta satiksme abos virzienos, tāpēc autovadītāji aicināti izvēlēties citu braukšanas maršrutu.