Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Dots starts Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejam

© Scanpix

Šodien, 30.oktobrī, Pulkv. Brieža ielā 28a svinīgā ceremonijā LR Kultūras ministre Dace Melbārde un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonda padomes locekļi Ināra un Boriss Teterevi, Ernests Bernis un Oļegs Fiļs parakstīja nodomu protokolu par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecības ieceres īstenošanu.

Līdz 2021. gada 18. novembrim Latvijas Laikmetīgās mākslas fonds, kuru dibinājuši ABLV Charitable Foundation un Borisa un Ināras Teterevu fonds, par dibinātāju un fonda piesaistītiem citiem publisko un privāto personu finanšu līdzekļiem partnerībā ar LR Kultūras ministriju īstenos Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecību, kā arī nodrošinās muzeja darbību, pārvaldību un attīstību, tostarp krājuma veidošanu, uzturēšanu un papildināšanu. Muzejs būs atvērts un pieejams sabiedrībai. Plānots, ka Fonda dibinātāji muzeja būvniecībai nodrošinās nepieciešamo finansējumu 30 miljonu eiro apmērā.

“Esam apņēmušies attīstīt un īstenot privāta laikmetīgās mākslas muzeja ieceri Latvijā. Man ir liels prieks, ka Kultūras ministrija mūs atbalsta šajā izaicinājumiem pilnajā darbā,” uzsver Boriss Teterevs.

“Pirms vairāk nekā 100 gadiem Augusts Dombrovskis uzņēmās misiju izveidot kultūras centru Vecmīlgrāvī; šodien kultūras pils “Ziemeļblāzma” ir neatņemama Rīgas kultūras un mākslas telpas daļa. Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds mūsdienās apņemas realizēt līdzvērtīgu misiju, izprotot valstisku vajadzību pēc sava laikmetīgās mākslas muzeja, kas iezīmē katras nācijas briedumu un spēju īstenot laikmetīgās kultūras procesus,” pauž LR Kultūras ministre Dace Melbārde.

Nodomu protokols ir parakstīts, pamatojoties uz veiksmīgo ilgtermiņa sadarbību starp Kultūras ministriju, ABLV Charitable Foundation un Borisa un Ināras Teterevu fondu kā ievērojamiem Latvijas laikmetīgās mākslas jomas mecenātiem, un ABLV Bank kā galveno atbalstītāju Laikmetīgās mākslas muzeja krājuma veidošanā pamatojoties uz 2005.gada 23.septembrī noslēgto sadarbības līgumu.