Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas lidostā ar viltotiem dokumentiem aizturēts Kongo pilsonis

© F64

Aizvadītajā diennaktī Rīgas lidostā aizturēts Kongo pilsonis, kurš ar viltotu Grieķijas uzturēšanās atļauju grasījās doties uz Lietuvu, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess, un persona ievietota Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Baltkrievijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Savukārt Silenes robežkontroles punktā un Ventspils ostā ieceļošana Latvijā liegta desmit Gruzijas, četriem Sīrijas, trim Indijas, vienam Baltkrievijas un vienam Armēnijas pilsonim. Ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Par Indijas pilsoņiem saņemts kuģa kapteiņa apliecinājums, ka personas nenokāps krastā kuģa stāvēšanas laikā Latvijas ostā. Pārējās personas nosūtītas atpakaļ uz izceļošanas valstīm.

Tāpat Rīgas lidostā, Zilupes un Pāternieku robežkontroles punktos uzturēšanās nosacījumu pārkāpumus robežsargi fiksējuši trīs Krievijas un vienam Azerbaidžānas pilsonim. Uzturoties Latvijā, personas bija pārkāpušas kādu no Šengenas robežu kodeksa 5.pantā vai Imigrācijas likuma 4.pantā minētajiem nosacījumiem.

Kontrolējot imigrāciju valsts iekšienē, robežsargi ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumus konstatējuši astoņām personām - četriem Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Igaunijas, vienam Uzbekistānas un vienam ASV pilsonim.

Savukārt transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā noteikumus pārkāpušas 16 personas - astoņi Latvijas, trīs Baltkrievijas, divi Lietuvas, viens Igaunijas, viens Krievijas un viens Polijas pilsonis.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardze uz ārējām robežām un valsts iekšienē fiksējusi 57 likumpārkāpējus.