Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Policija brīdina par diviem romu tautības krāpniekiem

© f64

Pēdējo dienu laikā Valsts policijā reģistrēti vairāki jauni krāpšanas gadījumi, kuros no cietušajiem sirmgalvjiem izkrāptas lielas naudas summas, pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ance Rozīte.z

Kā norādījusi Valsts policija, tas norāda uz krāpnieku aktivizēšanos, turklāt krāpniecības īstenošanai izmantojot jaunu krāpšanas shēmu.

Rīgā kādai 1928.gadā dzimušai sievietei un 1939.gadā dzimušam vīrietim krāpnieki izkrāpuši vairāk nekā 2700 eiro. 1928.gadā dzimušo sievieti krāpnieki arī apzaguši, no viņas dzīvokļa nozogot monētas un dārglietas. Policijai ir zināms, ka konkrētie krāpnieki ir romu tautības liela auguma vīrietis un vidēja auguma sieviete, kas savā starpā runā svešvalodā, bet upurus uzrunā krievu valodā ar akcentu. Krāpnieki pārvietojas zilas krāsas automašīnā.

Policijā saņemtā informācija liecina, ka krāpnieki uz ielas nolūko vecāka gadagājuma cilvēkus un, stāstot par it kā slimnīcā nonākušu radinieku, lūdz pensionāru samainīt dolārus pret eiro. Nauda esot nepieciešama radinieka operācijas apmaksai. Nonākot pensionāra dzīvesvietā, krāpnieki saņem prasītos eiro, pretī atstājot somu, kurā it kā atrodas 1000 vai vairāk dolāru. Vēlāk apkrāptais konstatē, ka somā nekādas naudas nav.

Policija ikvienu aicina būt uzmanīgam, kā arī par šādiem krāpniekiem brīdināt savus tuviniekus, kaimiņus un vientuļus vecāka gadagājuma cilvēkus. Tāpat policija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt vecākus cilvēkus par pastāvošajiem riskiem, uzglabājot lielas naudas summas mājās. Saņemot šādus aizdomīgus lūgumus no nepazīstamām personām, policija aicina neuzticēties un nekavējoties par šādiem aizdomīgiem gadījumiem informēt policiju.