Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Fotogrāfi parāda savu Centrāltirgu

© F64

Otro gadu Rīgas Centrāltirgus aplūkojams spilgtās fotogrāfijās, kuras veidotas, lai ikviens varētu ielūkoties tirgus dzīvē. Rīgas dome plāno piesaistīt līdzekļus šīs kultūrvēsturiskās vietas labiekārtošanai.

Šopavasar fotogrāfi Reinis Hofmanis, Jānis Saliņš un Māris Morkāns nepilnos divos mēnešos tvēra mirkļus no centrālā tirgus ikdienas. Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs uzsvēra, ka šī vieta ir ne vien centrs ar savu ikdienas ritējumu, bet daudziem iedzīvotājiem tirgus ir pilsētas vēders. Starptautiskās Mākslas asociācijas Latvijas Nacionālās komitejas vadītājs Jānis Spalviņš augsti novērtēja visu fotogrāfu ieguldīto darbu un uzsvēra, ka tirgus lieliski sader ar fotogrāfijas mākslu.

Savukārt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Dzintars Balodis pauda gandarījumu, ka mirkļi tiek tverti tieši šādā kultūrvēsturiskā vietā. Sarunā ar Neatkarīgo Dz. Balodis informēja, ka nākotnē plānota Rīgas Centrāltirgus labiekārtošana. «Šobrīd veicam pētnieciskos darbus, lai konstatētu, kādi ir iespējamie finansiālie avoti. Esošā Spīķeru teritorija, Daugavas promenāde kopā ar Centrāltirgu var veidoties kā funkcionāls komplekss iedzīvotājiem un tūristiem,» skaidro Dz. Balodis.

Fotoizstāde sakņu paviljonā būs aplūkojama līdz šā gada 18. augustam.