Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Brīvdienās būs izmaiņas sabiedriskā transporta, autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbībā

Maija brīvdienās būs izmaiņas sabiedriskā transporta, autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbībā, savukārt 4.maijā būs papildu reisi

Rīgas satiksme informē, ka maija brīvdienās – no 1. līdz 5.maijam – un 10.maijā būs izmaiņas sabiedriskā transporta, autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbībā, kā arī darba dienu braukšanas biļešu lietošanas kārtībā. Lai pasažieriem būtu ērtāk nokļūt uz un no pasākuma norises vietām, 4.maijā pēc plkst. 23:00 atsevišķos maršrutos tiks nodrošināti sabiedriskā transporta papildus reisi.

1., 2., 3., 4. un 5.maijā sabiedriskais transports (autobusi, tramvaji, trolejbusi) kursēs pēc brīvdienu grafika, savukārt 10.maijā (pārceltā darba diena) pēc darba dienu grafika. Minibusi 1., 2., 3., 4., un 5.maijā kursēs pēc svētdienai paredzētā saraksta, savukārt 10.maijā (pārceltā darba diena) pēc sestdienai paredzētā grafika.

4.maijā tiks organizēti papildus reisi atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos. Saistībā ar svētku pasākumiem  Lucavsalā 40.maršruta autobusi uzņems/izlaidīs pasažierus pieturvietā „Lucavsala”, atsevišķos maršrutos dienas laikā tiks nodrošināti lielākas ietilpības transporta līdzekļi.

Lai pasažieriem būtu ērtāk nokļūt uz un no pasākuma norises vietām, 4.maijā pēc plkst. 23:00 atsevišķos maršrutos tiks nodrošināti sabiedriskā transporta papildus reisi šādos sabiedriskā transporta maršrutos: 4., 5., 6., 7. un 11.tramvaja maršrutā, 12. 23. 26. (apvienots), 37. un 52. autobusa maršrutā, 14., 15., 17., 18. un 22.trolejbusa maršrutā (skat. Pielikumā). Pārējos sabiedriskā transporta maršrutos reisu skaits pēc plkst.23:00 ir pietiekams, lai visus pasažierus nogādātu uz mikrorajoniem.

Nakts satiksmes maršruti tiks organizēti naktī no 1. uz 2.maiju, naktī no 2. uz 3.maiju un naktī no 3. uz 4.maiju. Atgādinām, ka nakts satiksmes maršrutos, kurus no 4.aprīļa apkalpo Rīgas mikroautobusu satiksme, biļeti var iegādāties tikai pie transporta līdzekļa vadītāja, un biļetes cena ir EUR 1.50.

Pasažieriem, kuri ir iegādājušies braukšanas biļetes darba dienām, lūdzam ievērot, ka 1., 2. un 5.maijā braukšanas biļetes, kas paredzētas darba dienām, nebūs derīgas. Savukārt 10.maijā (sestdiena), kas ir pārceltā darba diena, būs derīgas biļetes darba dienām.

1. un 4.maijā darbosies viens Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centrs – Spīķeru ielā 1 (no plkst.10:00 – 16:00), pārējie klientu apkalpošanas centri šajās dienās būs slēgti. Savukārt 2., 3. un 5.maijā visi klientu apkalpošanas centri strādās pēc sestdienas grafika (no plkst.10:00 – 16:00), izņemot klientu apkalpošanas centru Brīvības ielā 49/53 (bijušās Rīgas Modes telpās), kas attiecīgajā dienā būs slēgts. 10.maijā visi klientu apkalpošanas centri strādās kā parastā darba dienā.

1.un 4.maijā Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietas, kuras apkalpo Rīgas satiksme, varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes stāvvietu pie Kongresu nama – tur par auto novietošanu būs jāmaksā. 2.maijā par autostāvvietu izmantošanu būs jānorēķinās kā darba dienā, 3. un 10.maijā kā sestdienā, savukārt 5.maijā stāvvietas varēs izmantot bez maksas, izņemot autostāvvietas Vecrīgā, Vecāķos un pazemes stāvvietu pie Kongresu nama – tur par auto novietošanu būs jāmaksā.