Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Mainīs un palielinās vairāku minibusu reisu skaitu galvaspilsētā

© F64

Ņemot vērā pasažieru ieteikumus un izvērtējot braucēju skaitu dažādos dienas laikos, no 6.maija tiks mainīti vairāki mikroautobusu maršruti, kā arī palielināts to skaits, savukārt vienā maršrutā legālais pārvadātājs piekāpsies nelegālajiem.

Šādas izmaiņas pēc pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" lūguma akceptējusi Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija.

233.maršrutā no Centra uz Ziepniekkalnu uzņēmums konstatējis lielu skaitu neregulāro pārvadātāju, kuri "Rīgas mikroautobusu satiksmes" acu priekšā aizved pasažierus. Lai neprovocētu konfliktu, laika posmā no plkst.10 līdz 16 kustība šajā maršrutā tiks samazināta, reisu daudzums saruks par 30 vienībām. Ja neregulārie pārvadātāji pametīs šo maršrutu, kā tas ir noticis citās līnijās, 233.maršruta reisu skaits atkal tiks palielināts.

Savukārt 206.maršrutā "Autoosta-Jugla-Mežciems" reisu skaits tiks palielināts, lai vakaros tirdzniecības centra "Alfa" klientiem un darbiniekiem būtu ērtāka iespēja nokļūt mājās. Būtiski pieaugs arī reisu skaits 216.maršrutā "Centrs-Ķengarags", kur minibusi kursēs biežāk, kustības intensitāte pieaugs par 54 reisiem.

Ņemot vērā pasažieru ierosinājumus, tiks mainīts 237.maršruts "Imanta-Esplanāde". Sākot ar pirmo maija darba dienu, 237.mikroautobuss apbrauks centru pa Valdemāra, Stabu un Brīvības ielām. "Rīgas mikroautobusu satiksmes" pārstāvis Andrians Boldans apliecināja, ka pasažieri, kuri iekāps posmā no Mākslas muzeja līdz Esplanādei, varēs turpināt braucienu līdz Imantai bez jaunas biļetes iegādes.

Izmaiņas skars arī 241.maršrutu "Lidosta-Imanta-Esplanāde". Minibusi turpmāk brauks pa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri, gar Stacijas laukumu, tālāk pa Merķeļa ielu, Tērbatas ielu , Dzirnavu ielu un pa Brīvības ielu uz Esplanādi.

Savukārt 244. maršrutā no Centra uz Iļģuciemu darba dienās parādīsies desmit papildreisi, bet 267.maršruts pa Tvaika ielu tiks pagarināts no "Aldara" līdz Sliežu ielai, lai ar transportu nodrošinātu Gaujienas ielas mikrorajona iedzīvotājus. Tomēr stabilas pasažieru plūsmas trūkuma dēļ vakaros kustība šeit tiks ierobežota. Vakaros turp braucot viens līdz divi pasažieri, skaidroja Boldans. Savukārt pasažieru ērtībai pilsētas centrā 267.maršruta mikroautobusi abos virzienos kursēs caur Stacijas laukumu.