Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Dalailamas mācības Rīgā pulcēs aptuveni 5000 cilvēku

© F64

Nobela miera prēmijas laureāta Dalailamas XIV mācībās, kas Rīgā norisināsies no 5.maija līdz 6.maijam, piedalīsies aptuveni 5000 cilvēku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un citām valstīm.

Mācības notiks pēc Baltijas valstu budistu lūguma, un uz tām aicināts ikviens, kurš interesējas par budisma filozofiju. Mācību laikā garīgais līderis mācīs budisma filozofijas pamatus, balstoties uz diviem klasiskiem tekstiem "Sirds sūtra" un Gjalseja Togmeja Zangpo darbu "Bodhisattvas 37 prakses", kas palīdzēs izprast galvenās budisma mācības.

"Sirds sūtra" ir viens no svarīgākajiem budisma klasiskajiem tekstiem, kas ir kodolīgs tukšuma, visu lietu savstarpējās atkarības izklāsts, bet "Bodisattvas 37 prakses" stāsta par ceļu bezierunu kalpošanai visām dzīvām būtnēm.

Mācību noslēgumā muzikālo dāvinājumu visiem Dalailamas mācību apmeklētājiem sniegs mūziķis Boriss Grebeņšikovs un grupa "Aquarium".

Pēdējo reizi Dalailama ar plašu pasākumu programmu Latvijā viesojās 2013.gadā no 8. līdz 11.septembrim. Tā bija trešā Dalailamas vizīte Latvijā, kuras centrālais notikums bija publiskā lekcija "Līdzcietības kultūra", kuru klātienē apmeklēja gandrīz 6000 cilvēku, bet internetā noskatījās vēl gandrīz 9000 interesentu no 20 pasaules valstīm. Vizītes laikā Dalailama tikās ar Saeimas deputātiem un Latvijas eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, kā arī Latvijas inteliģences un garīdzniecības pārstāvjiem.