Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Kalnciema kvartālā notiks Lieldienu svinības

Kalnciema kvartālā šodien līdz plkst. 16 ar dziesmām un rotaļām norisināsies Lieldienu svinēšana.

Uz brīvdabas skatuves Vītolu ģimene aicinās dziedāt līdzi gadskārtu dziesmām un izlocīt kājas rotaļās un dančos. Tiks atklātas lielās šūpoles, darbosies karuselis, un ikvienam būs iespēja līdzdarboties Rīgas 69.skautu un gaidu vienības vadītajās darbnīcās. Toties amatnieki tirdziņā būs sarūpējuši īpašus amatniecības izstrādājumus ar Lieldienu tematiku, un zemnieki piedāvās svaigas pašmāju kūkas, pirmos zaļumus un citus gardumus svētku mielastam.

 Kalnciema kvartāla brūnajā koka mājā bērni un jaunieši aicināti apgūt praktiskas iemaņas, kā, izmantojot dabas materiālus, rīkoties pārgājienos, laivu braucienos un citās aktivitātēs brīvā dabā, kā arī Kalnciema kvartāla pagalma bedrē iesaistīties interaktīvās spēlēs un rotaļās, komunikācijas un sadarbības attīstīšanai, kuras vadīs skauti un gaidas.

Uz  pagalma skatuves uzstāsies dziedošā Vītolu ģimene, kura vadīs sadziedāšanos, skandinot dziesmas par sauli, pavasari un Lieldienām. Vītolu ģimenes kopā dziedāšana sākās jau pirms 30 gadiem, bet kopš dalības LNT pirmajā "Dziedošo ģimeņu" konkursā 2009.gadā Vītolu ģimenes darbība kļuvusi daudzveidīgāka - ģimene koncertē, piedalās dažādās nometnēs, veido lielākus un mazākus notikumus paši, vada muzicēšanas nodarbības gan bērniem, gan pieaugušajiem, kā arī iesaistās izglītības un attīstības projektos, augot kopā ar citiem prasmēs sadarboties un izjust savu un tautas dvēseli, tautasdziesmas gudrību un spēku.

Dienas garumā Kalnciema kvartāla pagalmā varēsiet nobaudīt svaigus salātus, pankūkas, burgerus vai desertu no restorāniem "Vincents" un "EcoCatering", kā arī iegādāties Latvijā ražotus amatniecības un pārtikas produktus.