Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

1.septembrī notiks kultūras pils "Ziemeļblāzma" simtgade

Kultūras pils "Ziemeļblāzma" aicina ikvienu Rīgas iedzīvotāju un pilsētas viesi uz skaistu un vērienīgu koncertu 1.septembrī plkst. 16.00 pils Lielajā zālē.

Koncertā spēlēs Liepājas Simfoniskais orķestris, uzstāsies solisti Sonora Vaice (soprāns), Viesturs Jansons (tenors) un Ints Dālderis (klarnete) koncerts. Diriģents Atvars Lakstīgala. Programmā: Ē. Ešenvalda 4. Liepājas koncerts "Arktikas nakts vīzijas", skaistākās melodijas no operām "Karmena", "Rigoletto", "Seviļas bārddzinis", "Mīlas dzēriens", "Žagata zagle" un operetēm "Smaidu zeme", "Jautrā atraitne", "Čigānu barons".

Pirms koncerta jau no plkst. 12.30 "Ziemeļblāzmas" pils parkā - Ziedu svētki.

12.30 ziedu tērpu parāde rotondā

13.30 ziedu tērpu parāde Tējas namiņā

14.00 dekoratīvā grima ar ziedu motīviem meistarklase Tējas namiņā (vizāžiste Dansone-Denisova)

14.30 ziedu tērpu parāde uz skatu torņa kāpnēm

Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Kultūras pils "Ziemeļblāzma" pateicas par atbalstu Rīgas brīvostas pārvaldei!

Tieši pirms 100 gadiem, 1913. gada 1.septembrī, svinīgi tika atklāta jaunuzceltā Vecmīlgrāvja "pērle" - Kultūras pils "Ziemeļblāzma", kuru tās finansētājs un idejas autors, kokrūpnieks un mecenāts Augusts Dombrovskis tika uzbūvējis, lai apkārtējiem iedzīvotājiem būtu pilnvērtīga sabiedriskā un kultūras dzīve, pili nododot Vecmīlgrāvja Bezalkohola biedrības apsaimniekošanā. "Ziemeļblāzma" kļuva par vienu no ievērojamākajiem kultūras un izglītības centriem ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā. Pēc Rīgas pašvaldības finansētas vērienīgas, 22 mēnešus ilgas rekonstrukcijas pils savā simtgadē atkal ir atdzimusi visā savā krāšņumā.