Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Reģionos \ Jūrmala

Garda maltīte jūrmalniekiem un pilsētas viesiem

© Ojārs Lūsis

Latvijas Tirgotāju asociācija 2012. gadā bistro Dukāts, konkursā Latvijas labākais tirgotājs ir atzinusi par uzvarētāju. Gandarījumu par iegūto godalgu neslēpj uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Kalniņš: «Katra vinnēta konkursa pamatā ir milzīgs darbs. Vispirms ieguvām galveno balvu pilsētas rīkotajā konkursā bistro, bāru un picēriju grupā un pēc tam tikām izvirzīti republikas mērogā. Šāda atzinība ir patīkama un motivē neapstāties pie sasniegtā.»

Rūpējoties par klientu labsajūtu un ērtībām, pērn tika pilnībā mainīts bistro Dukāts interjers. Rezultātā telpas ieguvušas vēl omulīgāku un mājīgāku noskaņu, kas tā vien mudina bez steigas izbaudīt maltīti.

Bistro Dukāts priekšrocība salīdzinājumā ar daudzām citām tāda paša profila iestādēm ir netipiski liels sortiments, kas nemitīgi tiek papildināts. Jaunumus piedāvājumā ievieš gan pavāri, gan bistro saimnieki. «Ceļojot nācies iepazīt arī citu valstu virtuves – dažas ēdienu receptes atceļojušas arī uz mūsu bistro,» stāsta uzņēmuma direktore Ineta Majore. Plašā piedāvājumā gaļas un zivju ēdieni, dārzeņi, zupas, saldie ēdieni. Arī veģetāriešiem un tiem, kuri izvēlas uzturā lietot liesus ēdienus, būs, no kā izvēlēties. Visi ēdieni pieejami arī līdzņemšanai, tā nereti atrisinot pusdienu vai vakariņu problēmu mājās.

«Mums ir ļoti laba sadarbība ar vietējiem piegādātājiem, piemēram, SIA Rēzeknes gaļas kombināts, Piensaimnieku kooperatīvo sabiedrību Straupe un citiem. Ēdiens, kas gatavots no kvalitatīviem, dabiskiem produktiem, nenoliedzami garšo vislabāk. Tāpat, domājot par ēdienkarti, ievērojam arī sezonai raksturīgās tendences,» saka I. Majore.

Saldummīļu un jubilāru iecienīti ir SIA Dukāts konditorejā tapušie kārumi – tortes, kūkas, pīrādziņi un smalkmaizītes. «Veikalā pieņemam pasūtījumus biskvīta tortei ar vārīto krēmu pēc mūsu vecmāmiņu receptēm. Recepti aizguvām no manas mammas, kura savā laikā pabeidza Kaucmindes mājturības skolu,» stāsta A. Kalniņš. Lai arī visautentiskākā lauku torte sanāk tad, ja tā cepta malkas krāsnī, Dukāta saimnieks apliecina, ka ļoti līdzīgu rezultātu iespējams panākt, izmantojot modernās iekārtas. «Visas ierīces, ko izmantojam, ir ļoti labā tehniskā stāvoklī, un mūsu darbiniekiem ar tām ir viegli strādāt. Tieši tādēļ, ka esam spējuši radīt komfortablus darba apstākļus, mums praktiski nav kadru mainības. Cilvēki uz darbu nāk nevis apstākļu spiesti, bet gan tāpēc, ka šeit jūtas labi un zina, ka vienmēr konkrētā datumā saņems godīgi nopelnīto algu,» ir pārliecināts A. Kalniņš.

Dukāts var lepoties ar vienu no lielākajām banketu zālēm Jūrmalā – tajā ir 100 sēdvietu. Patlaban telpas jau rezervētas izlaidumiem, pieteiktas arī kāzu svinības. Vērts pieminēt, ka SIA Dukāts ir to uzņēmumu vidū, kuri atkārtoti uzvarējuši Jūrmala domes izsludinātajā iepirkumu konkursā par iespēju rīkot kafijas pauzes un ēdināt dažādu semināru dalībniekus. A. Kalniņš spriež, ka par uzvaru jāpateicas diviem būtiskiem uzņēmuma plusiem – kvalitātei un mobilitātei: «Varam stundas laikā izdarīt to, kas citiem īsā laikā nav pa spēkam!»

Nav noslēpums, ka daudzi uzņēmumi Jūrmalā saskaras ar sezonalitātes ietekmi. SIA Dukāts, kur 70 procentu strādājošo ir jūrmalnieki, nav izņēmums. Lai krietnu daļu vasarā nopelnītā nenāktos tērēt izdzīvošanai ziemas mēnešos, A. Kalniņš izeju saskata domes aktīvā darbībā, lai sezonu pagarinātu. «Uzskatu, ka pašvaldībai jārūpējas par to, lai dažādi pasākumi notiktu ne tikai vasarā un tūristiem Jūrmala šķistu interesanta un pievilcīga visu augu gadu. Jebkurš notikums, kas piesaista cilvēkus, pilsētai dod ieguvumu, tādēļ manā skatījumā nedrīkst būt politiskas motivācijas kā Jaunā viļņa gadījumā, lai kaut ko apstrīdētu vai aizliegtu. Ja būs pasākumi, tad arī mūsu darbiniekiem būs, kur augt un ko darīt,» uzskata A. Kalniņš.

Plašāka informācija par SIA Dukāts darbību pieejama www.dukats.lv

***

Priekšvārds no Dukāta saimniekiem:

- Dukāta bistro ar prieku gaida viesus, piedāvājot smaržīgu rīta kafiju ar svaigi ceptām smalkmaizītēm, vieglākus un sātīgākus ēdienus pusdienās, veselīgus sezonas ēdienus arī tiem, kas vakarā iegriezušies pēc darba.

- Steidzīgajiem – Dukāta veikalā piedāvājam smalkmaizītes, pīrādziņus, picas, karstu kafiju, ko paņemt līdzi uz pludmali.

- Veikalā piedāvājam pašražotu konditoreju plašā sortimentā, kā arī kulināriju – salātus, gaļas, vistas un zivju uzkodas.

- Gardēžiem iesakām nogaršot Dukāta firmas kliņģeri – bagātīgi pildītu ar rozīnēm, kanēli, riekstiem.

- Banketu zālē aicinām nosvinēt Jūsu ģimenes nozīmīgākos svētkus pie skaisti klātiem galdiem. Piedāvājam plašu silto un auksto ēdienu klāstu.

- Cilvēks var iztikt bez daudz kā, bet pavisam noteikti ne bez gaisa, miega un ēdiena. Ēšana nav tikai vajadzību apmierināšana – gards ēdiens šo procesu padara par baudu. SIA Dukāts jūrmalniekiem un pilsētas viesiem jau vairāk nekā 20 gadu piedāvā gardas maltītes. Kompleksā ietilpst bistro bārs, banketa zāle ar 100 sēdvietām, konditorejas ražotne un veikals, kur iespējams iegādāties pašražotus konditorejas un kulinārijas izstrādājumus.