Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ugunsgrēkā Ādažu poligonā deguši 770 hektāri; dzēšana turpinās

© Lauris Vīksne/ F64 Photo Agency

Ugunsgrēkā, kas svētdien izcēlās Ādažu poligonā, kopumā degusi 770 hektāru liela platība, turklāt joprojām turpinās tā dzēšanas darbi, pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš skaidroja, ka ir noteikta kopējā uzmērītā ugunsgrēka platība - 770 hektāri. Konkrētāks sadalījums, par to, cik hektāru platībā dedzis pieaudzis mežs un cik hektāru platībā - jaunaudzes būs zināms vēlāk. Arī zaudējumi būs zināmi vēlāk.

Vienlaikus viņš piebilda, ka līdz šim šodien liesmas ārpus ugunsgrēka lokalizācijas teritorijas nav izplatījušās un tiek veikti visi iespējamie pasākumi, lai tas nenotiktu.

"Ugunsgrēka dzēšanā iesaistīto cilvēku skaits nav samazinājies, bet saglabājies tāds pats kā vakar. Darbi turpinās," teica Jaunķiķis, prognozējot, ka pirms tumsas iestāšanās ugunsgrēku vēl nebūs izdevies nodzēst.

Kā ziņots, ugunsgrēks Ādažu poligonā izcēlās ap svētdienas pusdienlaiku. Tobrīd atsevišķos laukumos dega virsāji, sausā zāle un sūnas.

Neraugoties uz sākotnēji veiksmīgo ugunsgrēka lokalizēšanu, pirmdienas pēcpusdienā, palielinoties vējam, liesmas tomēr izlauzās ārpus ierobežotās teritorijas.

Ugunsgrēka likvidācijas darbos piedalās VMD, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki (NBS), sabiedroto karavīri, zemessargi, kā arī brīvprātīgie ugunsdzēsēji no Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības. Dzēšana notiek arī no NBS Gaisa spēku helikoptera, kurš vienā reizē speciālā maisā var uzņemt aptuveni trīs tonnas ūdens.