Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Neiesaka peldēties populārajās Jūrmalas peldvietās "Dzintari" un "Vaivari"

© F64

Veselības inspekcija informē, ka pēc 4. un 5.jūnijā valsts monitoringa ietvaros veiktajām peldvietu ūdens kvalitātes pārbaudēm ir noteikts aizliegums peldēties Mērsraga peldvietā (pie bākas), Mērsraga novadā, kurā konstatēts augsts mikrobioloģiskais piesārņojums.

Peldvietu ūdens kvalitātes normatīvie robežlielumi ir pārsniegti arī Jūrmalas peldvietās „Dzintari” un „Vaivari”, kurās paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ ir ieteikts nepeldēties.

Peldvietu ūdens kvalitātes normatīvie robežlielumi ir pārsniegti arī Jūrmalas peldvietās „Dzintari” un „Vaivari”, kurās paaugstināta mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ ir ieteikts nepeldēties, bet pārējās oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst prasībām un tajās peldēties ir atļauts.

Ņemot vērā, ka visās peldvietās, kurās šobrīd ir noteikti peldēšanās ierobežojumi ilglaicīgā kvalitāte, par ko liecina pēdējo četru gadu monitoringa rezultāti, ir novērtēta kā izcila, konstatētais piesārņojums ir raksturojams kā epizodiska rakstura. Visticamāk piesārņojumu radījusi peldvietu intensīva izmantošana un atpūtnieku pieplūdums, pastāvot ilgstoši karstajam laikam, tai skaitā nedēļas nogalē pirms paraugu paņemšanas.

Peldvietās, kurās noteikti peldēšanās ierobežojumi, tiks ņemti atkārtoti ūdens paraugi analīzēm un sabiedrība par rezultātiem tiks informēta nākamās nedēļas sākumā.

Inspekcijas speciālisti atgādina, ka aizliegums peldēties liecina, ka peldoties šādā ūdenī pastāv lielāks risks saslimt ar kādu no ādas, gļotādas vai kuņģa - zarnu trakta infekcijas slimībām.

Ieteikums nepeldēties galvenokārt attiecas uz jutīgām iedzīvotāju grupām - maziem bērniem, vecākiem cilvēkiem un ar hroniskām slimībām slimojošiem cilvēkiem, kuru imūnā sistēma ir novājināta.

Ūdens kvalitāti 56 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās Inspekcija pārbaudīs visu peldsezonu līdz 15. septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi.