Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Uzzini, kas Muzeju naktī notiks Kuldīgā!

© F64

19. maijā visā Latvijā muzeji un kultūras iestādes aicinās apmeklēt Muzeju nakts pasākumus. Kuldīgā būs iespēja aplūkot izstādes, baudīt kino un piedalīties ekskursijās tādās vietās, kuras ikdienā apmeklētājiem nav pieejamas.

Kuldīgā būs iespēja aplūkot izstādes, baudīt kino un piedalīties ekskursijās tādās vietās, kuras ikdienā apmeklētājiem nav pieejamas.

Kuldīgā būs iespēja aplūkot izstādes, baudīt kino un piedalīties ekskursijās tādās vietās, kuras ikdienā apmeklētājiem nav pieejamas.

Šī gada Muzeju nakts tēma ir “Šūpulis”. Mūsu šūpulis ir mūsu pilsēta - Kuldīga. Šajā vietā dzimuši daudzi nozīmīgi cilvēki, kuri devuši savu ieguldījumu Latvijas izveidē, attīstībā un nosargāšanā.

Kuldīgas novada muzejs, Pils ielā 5, vērs savas durvis apmeklētājiem neierastā laikā - no 19.00 līdz 24.00, piedāvājot aplūkot izstādes un ekspozīcijas, kā arī iesaistīties dažādās aktivitātēs un baudīt muzikālu priekšnesumu. Ieeja muzejā bez maksas.

19.00 - 24.00 iespēja aplūkot izstādes “Kuldīga un novads 100 gados”, “Sērkociņu kastītes lietišķā etiķete”, “Čella stīgu pavēlnieks Kārlis Davidovs” un pamatekspozīcijas - “Kuldīga pirms mums” un “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gs. sākumā”.

19.30 un 20.30 muzikālo priekšnesumu sniegs Muzeju nakts īpašais viesis - čellists Mareks Radzēvičs.

19.00 - 24.00 izstādes “Kuldīga un novads 100 gados” viktorīna.

19.00 - 24.00 spēle bērniem - sērkociņu domino.

19.00 - 24.00 radošā darbnīca kopā ar rokdarbu kopu “Čaupe”.

19.00 - 24.00 spēle “Kuldīgas laika līnija”, kurā secīgi jāsakārto notikumi.

20.00 un 21.30 nakts ekskursija pa nozīmīgām Kuldīgas vietām.

Brīvdabas kino “Goldingen Knight Cinema”, Pilsētas dārzā - 22.30 dokumentālā filma “Kuldīgas freskas”. Pirmā un gandrīz vienīgā dokumentālā filma Latvijas kino vēsturē, kuras ideja balstās uz formu - īsas noveles ar atsevišķiem nosaukumiem, savirknējot apmēram 20 dažādas Kuldīgas dzīves ainiņas 1966. gada vasarā.

Kuldīgas novada Dome, Baznīcas ielā 1, apmeklētājus gaidīs no 20.00 līdz 23.00, piedāvājot izstaigāt pašvaldības telpas - mazo Domes sēžu zāli 1. stāvā un grezno lielo zāli 2. stāvā, kā arī ielūkoties Domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas un viņas vietnieka Viktora Gotfridsona darba kabinetos.

Interesenti aicināti arī uz īpašām ekskursijām:

20.30 ekskursija kopā ar Domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu.

21.00 ekskursija uz Dzimtsarakstu nodaļas arhīvu kopā ar Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju Ilonu Ķesteri (vietu skaits ierobežots).

22.00 pirmo reizi publikai tiks atvērtas pašvaldības policijas telpas. Interesentiem būs iespēja apskatīt videonovērošanas sistēmas telpu, kā arī ielūkoties īslaicīgās aizturēšanas vietā. Ekskursiju vadīs pašvaldības policijas priekšnieks Rinalds Gūtpelcs.

21.30 un 22.30 ekskursija kopā ar Domes pulksteņmeistaru Arnoldu Piziku.

Kuldīgas novada pašvaldība ir vienīgā Latvijā, kas darbojas vēsturiski rātei celtā namā. Arī ikdienā jaunais rātsnams ir atvērts iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, greznajā domes zālē notiek laulību ceremonijas, pieņemšanas par godu pilsētas viesiem, domes sēdes un citas pilsētas un novada attīstībai nozīmīgas sanāksmes.

Vecais rātsnams, Baznīcas ielā 5 - no 22.30 sagaidīsim saulrietu ar diviem no šī brīža ievērojamākajiem dziesminiekiem Latvijā - Chris Noah un Mārtiņu Dambi. Mūziķi īpaši šim notikumam sagatavojuši pieklusinātu un apcerīgu noskaņu apvītu koncertprogrammu Ieeja - bez maksas. Ikvienu atnācēju sagaida vizuāls nakts pārsteigums.

1905. gada parkā 22.00 - 24.00 Kuldīgas kultūras centra rīkotais 4. mākslas kaleidoskops “Uguns un nakts”. Arī šogad pasākums pārsteigs ar dažādām uguns un gaismas instalācijām. Gaismas instalācijas un DJ priekšnesums norisināsies arī Pilsētas dārzā.

Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6, 19.00 - 24.00 iespēja aplūkot Kuldīgas Mākslas skolas audzēkņu diplomdarbus un Z. A. Meierovica Kabiles pamatskolas pedagoga Eduarda Skabja fotogrāfijas.

Grāmatnīca “Zvaigzne ABC”, Mucenieku ielā 33, 18.00 - 24.00 atlaides un īpaši piedāvājumi izdevniecības “Zvaigzne ABC” grāmatām.

Kuldīgas ielās kursēs vilcieniņš “Goldingen Train”, piedāvājot doties ekskursijā, kā arī būs iespēja apmeklēt dzīvo muzeju “Senās Kuldīgas stāsti” Jelgavas ielā 2 (cena par katru 4 EUR).