Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Atkal pieķerti! Ķīniešu veikaliņā Madonā turpina krāpties

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Pērnā gada augustā Madonā tika atklāts veikals ”Rigo”. Tajā iespējams iegādāties plaša klāsta sadzīves preces. Raidījums "Bez Tabu" jau pērn tur viesojās un pieķēra pārdevējas neizsniedzam čekus. Taču tas nemudināja laboties - šī prakse tiek piekopta arī šobrīd.

Kad ”Bez Tabu” veikalā ierodas ar slēpto kameru, tajā atrodas vēl daži pircēji. Kāda sieviete nolemj iegādāties bikses un ādas jaku. Pārdevējai tiek iedota viena 50 eiro banknote, kā arī monētas. Čeks par pirkumu izsniegts netiek, saņemtā nauda tiek ielikta atvilktnē zem kases aparāta.

Veikalā strādā tās pašas pārdevējas, kuras raidījums šādi rīkojoties pieķēra jau pērnā gada novembrī. Pārdevējas īpaši nesamulst, kad noprot, ka atkal viņu darba vietā viesojas raidījums, bet komentārus nesniedz.

Arī veikala vadītājs nav īpaši runātīgs. Tiek radīts iespaids, ka ķīniešu izcelsmes kungs nesaprot žurnālistu vēlmi noskaidrot, kādēļ par pirkumiem netiek izsniegti čeki. ”Nesaprotu,” ir vienīgā frāze krievu valodā, ko vīrietis ir spējīgs pateikt. Gluži tāpat reaģē arī vēlāk atnākusī veikala īpašniece Li Kang.

”Bez Tabu” zināms, ka Valsts ieņēmumu dienesta inspektoriem arī bijušas grūtības sazināties ar ārvalstu izcelsmes uzņēmējiem.

Avots: Bez Tabu