Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Saldus sporta skola 55 gadu jubileju sagaida ar akreditāciju un sporta nama renovāciju

MŪSDIENĪGA INFRASTRUKTŪRA, kas atrodas pašā pilsētas centrā un ir ērti pieejama gan saldeniekiem, gan tiem, kas pilsētā ierodas ar sabiedrisko transportu, ir viens no priekšnosacījumiem, kas veicina sabiedrības sportiskās aktivitātes, teic Madars Roga © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Šogad 19. septembrī paiet 55 gadi, kopš dibināta Saldus sporta skola. Sākotnēji sporta skolā bija atvērtas divas sporta mācību programmas – vieglatlētika un basketbols, kas vēl arvien ir populārākie sporta veidi Saldus novadā. Šobrīd sporta skola īsteno piecas programmas – basketbolā, vieglatlētikā, svarcelšanā, grieķuromiešu cīņā un futbolā.

Šī brīža aktualitāte sporta skolā ir dokumentu sagatavošana kārtējai programmu akreditācijai, lai pilnvērtīgi varētu turpināt Saldus sporta skolas labākās tradīcijas. Direktors Madars Roga stāsta: «Sporta skolā šajā mācību gadā ir jau 528 audzēkņi, kurus apmāca 20 treneri - starp tiem ir gan ļoti pieredzējuši, gan pavisam jauni - tādi, kuri vēl turpina izglītību Sporta akadēmijā. Ar treneru darbu ir apmierināti ne tikai bērni, kuri uz treniņiem nāk ar prieku, bet arī vecāki, kuri priecājas par bērnu sportiskajiem panākumiem. Visi treneri strādā no sirds, un tas atspoguļojas rezultātos.»

Tradicionāli basketbols Saldū ir ar ļoti labu slavu, ko apliecina arī jauno sportistu rezultāti - piecas no sporta skolas jaunajām basketbolistēm ir iekļautas dažāda vecuma grupu Latvijas izlašu komandās, kuru sastāvā startē Baltijas čempionātā.

Arī jaunais talants Kristofers Strautmanis, kurš ar labiem panākumiem spēlē Itālijas klubā Vanoli Basket Cremona, ir Saldus sporta skolas audzēknis.

Var teikt, ka jau tagad Saldū ir labi attīstīta sporta infrastruktūra - mūsdienīga sporta halle ar sporta spēļu laukumiem, skvoša telpas, aerobikas un svarcelšanas zāle, kā arī moderns stadions pašā pilsētas centrā. Direktors atzīst, ka, lai arī telpas ir plašas un modernas, sporta bāze ir ļoti noslogota, tāpēc saskaņot laikus ar sporta klubiem un biedrībām, kas vēlas izmantot šo infrastruktūru, nav viegls uzdevums. Gaidīti ir ne tikai bērni un viņu vecāki - katram var atrast veidu un iespēju iesaistīties sportiskās aktivitātēs, bet arī seniori, kam sporta nama telpu izmantošana ir bez maksas. Piemēram, skvoša zālē seniori divas trīs reizes nedēļā trenējas galda tenisā.

Tā kā sporta infrastruktūra Saldū atbilst starptautiskajiem standartiem, ir iespēja piesaistīt arī ļoti nozīmīgus sporta notikumus. Piemēram, janvārī Saldū tika aizvadīts viens no Eiropas jauniešu basketbola līgas posmiem zēniem un meitenēm, kurā piedalījās astoņu Eiropas valstu komandas. Savukārt vasarā šeit norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā U18 un U20 vecuma grupās.

Sporta nams tiek izmantots ne tikai sportam, bet arī citiem sabiedriskiem pasākumiem, piemēram, tieši tur noritēja viens no trim Laimas Vaikules sniegtajiem koncertiem Latvijā.

Atdzimst arī vecais Saldus sporta nams - šobrīd no tā ir palikušas tikai sienas, bet jau gada beigās noslēgsies vērienīgā rekonstrukcija - atjaunotajā sporta namā būs gan multifunkcionāla sporta spēļu zāle, gan dienesta viesnīca. Atjaunotā nama pieguļošajā teritorijā tiks paplašināts automašīnu stāvlaukums, kā arī izveidots skeitparks ar BMX trases elementiem. «Ir ļoti viegli strādāt, jo jūtu spēcīgu pašvaldības atbalstu savu ideju realizēšanai, kas Saldu padarīs vēl sportiskāku un aktīvāku. Ir svarīgi, lai bērni nesēdētu mājās pie datoriem un telefoniem, bet dotos ārā un kustētos. Sporta skola ir viens no risinājumiem, kas aizrauj bērnus un veicina veselīgu dzīvesveidu. Nāciet, jautājiet, runājiet - mēs atradīsim veidu, kā nodarbināt jauno cilvēku un arī vecākus,» uzsver Madars Roga.