Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jauns tūrisma objekts: Trušu miestiņš Auces novada miniatūrā

© Gita Šēfere-Šteinberga

Tieši pirms Lieldienām, 29. martā, Lielauces pagasta “Krastiņos” atklāts trušu miestiņš Auces novada miniatūrā. Pateicoties iedzīvotāju balsojumam un uzvarai projektu konkursā “LMT Latvijai”, 40 šķirnes garaušiem par mājvietu kļuvusi Lielauces pils, Bēnes muiža, Vecauces pils un Auces novada pašvaldības administrācijas ēka miniatūrā.

“Šī bija pirmā reize, kad izmantoju iespēju iesniegt projektu finansējuma saņemšanai. Uzvara un iedzīvotāju atbalsts konkursā “LMT Latvijai” palīdzējis manus sapņus pārvērst īstenībā. Tikai mīlestība un skaistums padara pasauli labāku. Pateicoties šim projektam, cilvēki varēs rast daudz pozitīvu emociju, smeļoties to no dabas un dzīvniekiem. Mūsu māja kļūs kā maza mīlestības osta, kurā gaidīsim lielus un mazus,” uzsver projekta autore Sanita Fišere, norādot, ka miestiņš tiks papildināts ar vēl citiem Auces novada apskates objektiem miniatūrā.

Gita Šēfere-Šteinberga


Pēc atklāšanas projekta autore sanākušos viesus cienāja ar ugunskurā vārītu zupu, turklāt nākotnē cer apskates objektu attīstīt. Kā viena no īpašajām iecerēm ir ļaut apmeklētājiem baudīt arī latviešu tradicionālās virtuves vērtības.

Projekta “Auces novads miniatūrā - trušu miestiņš Lielaucē” mērķis bija izveidot trušu miestiņu ar Auces novada nozīmīgākajiem un atpazīstamākajiem miniatūras objektiem. Tādējādi novadnieki un viesi tiktu iepazīstināti ar novadu, veicināta interese objektus aplūkot realitātē un veidota saskarsme ar dabu gan pieaugušajiem, gan bērniem. Nākotnē plānots trušu miestu papildināt vēl ar vairākiem mini objektiem.

Gita Šēfere-Šteinberga



Kopumā līdz Latvijas simtgadei “Latvijas Mobilā Telefona” projektu konkursā “LMT Latvijai” Auces novadā iedzīvotāju balsojumā uzvaru guva pieci projekti, no kuriem visi ir realizēti - Bēnē iekārtots pludmales volejbola laukums, pie pirmsskolas izglītības iestādes “Rūķīši” izveidots “Sajūtu aplis", atjaunots Vecauces evaņģēliski luteriskās baznīcas žogs, pirmsskolas izglītības iestādes “Pīlādzītis” audzēkņi tikuši pie tautastērpiem un Lielaucē izveidots trušu miestiņš Auces novada miniatūrā.


Avots: auce.lv