Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Piektdien gaiss iesils līdz +6 grādiem; uzmanīgiem jābūt šoferiem Latgalē

© Dāvis Ūlands, F64 Photo Agency

Līdzīgi kā diennakti iepriekš, gaisa temperatūra piektdienas rītā Latvijā ir +1..-3 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija. Rīta agrumā teju visā valstī ceļi ir slideni. Vietām - galvenokārt valsts dienvidos - vēl nedaudz snieg. Mākoņi daļēji sedz debesis. Pūš lēns līdz mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš.

Piektdien Latvijā samazināsies mākoņu daudzums, laiks būs pārsvarā sauss un saulains, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no nulles Vidzemes krastā līdz +6 grādiem valsts dienvidrietumu daļā.

Pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš, Kurzemē dominēs lēns ziemeļu vējš.

Rīgā sauli brīžiem aizsegs mākoņi, nav gaidāmi nokrišņi. Pūšot mērenam ziemeļu, ziemeļrietumu vējam, gaiss iesils līdz +1 grādam pilsētas ziemeļos un līdz +3 grādiem dienvidos.

Apledojuma dēļ šorīt visā Latgalē, kā arī nelielā daļā Vidzemes un Kurzemes ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" apkopotā operatīvā informācija.

Latgalē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa visiem lielajiem ceļiem, turklāt apledojums uz Daugavpils šosejas sākas jau pie Lielvārdes. Tāpat apledojis ir autoceļa Tīnūži-Koknese posms no Skrīveru pagrieziena līdz Koknesei.

Tikmēr Kurzemē apledojums izveidojies uz Liepājas šosejas posmā no Saldus līdz Grobiņai.

Savukārt pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Liepājas, Tukuma un Ventspils apkārtnes.