Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Latvieši nolemj, ka mazos ronēnus Ventspilī mierā neliks un labāk pakļaus drošai nāvei

© Aivars Ķesteris

Par spīti lūgumiem Ventspils pludmalē esošos ronēnus netraucēt, sociālajos tīklos iedzīvotāji atrādījuši, ka masveidā rīkojas pilnīgi pretēji.

Atgādināsim, ka vakardien tika izplatīta sekojošā informācija: ''Roņu mazuļiem, kas pāragri atdalījušies no mātes un kuriem pašiem, jāspēj sameklēt barību, iespējas izdzīvot ir nelielas. Viņi nav paspējuši ar mātes pienu uzņemt nepieciešamās uzturvielas pienācīga taukādas slāņa uzaudzēšanai, kas palīdz aukstajā ūdenī izdzīvot. Tādēļ vēl jo būtiskāk, ieraugot pludmalē mazu ronēnu ar pūkas atliekām, to nedzīt atpakaļ ūdenī - visticamāk tas piekrastē sildās un uzkrāj spēkus.''

Par spīti lūgumiem, iedzīvotāji ceturtdienu pavadījuši rīkojoties tieši pretēji - nākot tiem klāt pavisam tuvu, iemūžinot ar zibspuldzes palīdzību un pat līdzi uz to visu ņemot savus četrkājainos mājas mīluļus...

Sociālajos tīklos, zem publikācijām, kur viss notiekošais redzams, domas arī dalās - vieni priecājās par iespēju tik tuvu aplūkot roņus, bet citi dusmojas, ka dzīvnieki tiek pakļauti briesmām.

''Es paskatoties video nodomāju - kāds tūlīt uzrakstīs, ka ronītim auksti,'' Facebook ironizē Inga, kura visus ''dabas draugus'', kas traucē ronēnus, dēvē par liekuļiem.

Tikmēr kāds Jānis turpat komentāros pārskaities, ka citi iebilst roņu tuvai apskatei: ''Vemt gribas no jums!''