Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Izrādās, "Liepājas autobusu parka" šoferi nopietni apdraud pasažieru dzīvību

© Ekrānšāviņš, raidījums "Bez Tabu"

AS ”Liepājas autobusu parks” sabiedriskā transporta šoferi, kuri veic pārvadājumus no Rīgas uz Jūrmalu un otrā virzienā, neizsniedz biļetes un uzņem transportlīdzekļos vairāk cilvēku, nekā atļauts, vēsta raidījums "Bez Tabu".

”Sākot ar jauno, 2018. gadu, tika samazināts reisu skaits.

Cilvēkus mikroautobusos uzņem vairāk, nekā atļauts. Arī biļetes netiek izsniegtas, kas nozīmē, ka statistikā šie pasažieri neuzrādās. Bet cilvēki brauc, turklāt drošībai bīstamos apstākļos.

Lai gan mikroautobusos norādīts, ka nedrīkst uzņemt vairāk nekā trīs stāvošus pasažierus, tiek uzņemti pat padsmit pasažieri, kuriem jāstāv kājās. Absurds! Cilvēki ir, bet neizsniedz biļetes, īstais pasažieru skaits neparādās nekur, tāpēc likvidē reisus,” raidījumam ziņo pasažiere Evelīna.

”Šim pārvadātājam ir viens no lielākajiem pārkāpumu skaitiem. Mēs esam pastiprināti pievērsuši uzmanību, kontrolējot ”Liepājas autobusu parku”. Diemžēl pārvadātājs grēko, izsniedzot biļetes. Mēs redzam regulārus pārkāpumus gan pagājušogad, gan šogad. Pagājušogad esam piemērojuši salīdzinoši lielus sodus, salīdzinot ar citiem pārvadātājiem. Arī šogad īsā laika periodā līgumsodos esam piemērojuši gandrīz tūkstoš eiro,” par pārvadātāja netikumiem stāsta ”Autotransporta direkcijas” valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Avots: Bez Tabu