Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vai Jūrmalā būs bezmaksas sabiedriskais transports?

© F64

Jūrmalas dome ceturtdien, 15.martā, plānotajā sēdē lems par bezmaksas sabiedriskā transporta nodrošināšanu visiem Jūrmalas iedzīvotājiem, pastāstīja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Viņa norādīja, ka Transporta un mājokļu jautājumu komiteja šodien ir akceptējusi izstrādāto bezmaksas sabiedriskā transporta plāna koncepciju un lēmusi par tās virzīšanu uz izskatīšanu domes sēdē.

Leite atzīmēja, ka koncepcija paredz ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu tiem iedzīvotājiem, kuri būs izņēmuši Jūrmalas iedzīvotāju kartes. Kartes bez maksas tiks izsniegtas tiem iedzīvotājiem, kuri ir deklarējušies Jūrmalā, un arī tiem, kuriem Jūrmalā pieder nekustamais īpašums. Savukārt tiem, kas Jūrmalā nav deklarējušies un kuriem nepieder nekustamais īpašums, karti būs iespējams saņemt par naudu.

Koncepcijā paredzēts, ka maksa par karti uz vienu mēnesi būs 23,85 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas nozīmē, ka kartes viena mēneša maksa ar PVN būs 28,86 eiro. Savukārt gada maksa par Jūrmalas iedzīvotāja karti varētu sasniegt 346,32 eiro.

Ja Jūrmalas dome ceturtdienas sēdē apstiprinās bezmaksas sabiedriskā transports plānu, tas nozīmē, ka Jūrmalas iedzīvotāja kartes tiks izsniegta no 1.maija, bet bezmaksas sabiedriskais transports kļūs pieejamas no 1.jūnija.

Leite arī atklāja, ka saskaņā ar plāna izstrādātāju veiktajiem aprēķiniem šīs ieceres īstenošanas izmaksas varētu būt 671 764 eiro gadā.