Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jelgavā ražo pelmeņus ar eksporta potenciālu

DARBS ČAKLAJIEM. HKScan Latvia ražotnes jaunā pelmeņu līnija Jelgavā strādā divās maiņās, nodarbinot aptuveni 20 cilvēku. Pieaugot pieprasījumam, ražošanu varēs kāpināt, palielinot arī nodarbināto skaitu © F64

Gaļas pārstrādes uzņēmuma HKScan Latvia Jelgavas rūpnīcā izveidotā jaunā pelmeņu ražošanas līnija dos iespēju palielināt ražošanas apjomu par 50 procentiem. Jaudas palielinājums ir nepieciešams, jo pieprasījums pēc pelmeņiem pieaug ne tikai Baltijā, bet arī Āzijā un Itālijā, uz kurieni HKScan Latvia varētu eksportēt jaunos produktus.

HKScan Latvia ir Rīgas miesnieka un Jelgavas gaļas kombināta apvienotā uzņēmuma juridiskais nosaukums jau teju četrus gadus. Šajās ražotnēs tapušo produkciju pircēji Latvijā pazīst pēc Rīgas miesnieka un Jelgavas zīmola.

HKScan Latvia produktu portfelī ir arī zīmoli Rakvere un Tallegg.

Ekrānšāviņš no avīzes

Jaunās ražošanas līnijas izveidē uzņēmums ieguldījis 300 000 eiro. Ieviestās tehnoloģijas sniedz iespēju piedāvāt pircējiem inovatīvus produktus, kuru pagatavošanā izmantotas jaunas un interesantas receptes, kā arī ievērojami palielināt ražošanas apjomu. Piemēram, jaunā ražošanas līnija ļauj ražot pelmeņus ar plānāku mīklas kārtiņu, vairāk un dažādu veidu pildījumu (izmantojot tikai svaigu gaļu, dārzeņus, mērces), tāpat - pildījums nesaraujas un nesadalās. Pašlaik līnijā tiek ražoti 10 dažādi produkti, tostarp cepampelmeņi ar gaļu un sieru, pelmeņi ar Boloņas mērces pildījumu un pelmeņi ar kūpinātu gaļu.

«Baltijas reģionā saskatām lielu izaugsmes potenciālu, un tagad būs iespējams ievērojami uzlabot ražošanu tieši saldēto produktu kategorijā. Pašlaik Jelgavā ražotie pelmeņi nonāk veikalu produktu plauktos Baltijā, taču ceram, ka eksportu izdosies izvērst arī ārpus tās,» uzsver HKScan Latvia pārdošanas direktors Heino Lapiņš. Jelgavas mērs Andris Rāviņš norāda, ka pilsētā mērķtiecīgi strādā uzņēmējdarbības atbalstam. Jelgavā jaundibināto un likvidēto uzņēmumu bilance ir labākā valstī. 2017. gadā reģistrēti 246 jauni uzņēmumi, bet likvidēti - 236, līdz ar to Jelgavā uz 1000 iedzīvotājiem ir 72 aktīvi uzņēmumi. Pats A. Rāviņš un zemkopības ministrs atceras studiju laikus Jelgavā, tāpēc aicināja uzņēmumu HKScan Latvia ļaut studentiem pirkt pelmeņus ar atlaidi. Studenti noteikti par to būtu priecīgi.