Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Satraukumam nav pamata! Daugavas ūdens līmenis Pļaviņās iedzīvotājus neapdraud

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Daugavā pie Pļaviņām situācija pagaidām ir mierīga, un iedzīvotājus apdraudošu plūdu sākšanās pagaidām nav novērojama, teica Pļaviņu novada domes priekšsēdētājs Aigars Lukss (V).

Pēc Luksa sacītā, ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām pagaidām ir stabils un nav paaugstināts. Nedaudz augstāks ūdens līmenis ir Aiviekstes upē, bet nav bažas, ka tas sasniegs kritisko līmeni. Līdz ar to pagaidām plūdu draudi nepastāv.

"Sekojam, protams, līdzi situācijai, bet šobrīd konkrēti nekādas bīstamības nav. Iedzīvotāji, protams, ir informēti par to, ka situācija var mainīties pietiekoši strauji, bet šobrīd bažas nepastāv. Sekojam līdzi un esam gatavi reaģēt, ja būs nepieciešams," teica Lukss, piebilstot, ka arī atsevišķi iedzīvotāji ir interesējušies par ūdens līmeni novada upēs, par ko ir informēti, līdz ar to arī iedzīvotāji ir lietas kursā par situāciju.

Pēc viņa teiktā, arī tuvākajās papildus stundās nav paredzami papildus draudi saistībā ar ūdens līmeni Daugavā pie Pļaviņām.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavnice aģentūrai LETA sacīja, ka VUGD vairākās vietās, tostarp Pļaviņās, uzrauga situāciju, lai nekavējoties varētu sniegt palīdzību, ja tāda būtu nepieciešama.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informāciju pie Pļaviņām saglabājas ledus sega ar torosiem. Turpinoties intensīvai vižņu iešanai, tie turpina sablīvēties Daugavas posmā Jēkabpils - Pļaviņas, tāpēc šajā posmā saskaņā ar hidrologu prognozēm gaidāmas krasas ūdens līmeņa izmaiņas.