Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Aizkrauklē no bērnudārza izslēgs bērnus, kuru vecāki nemaksā par ēdināšanu

© pixabay.com

Aizkraukles novada domes 2014.gadā pieņemtie saistošie noteikumi “Kārtība bērnu reģistrācijai un uzņemšanai Aizkraukles novada pirmsskolas izglītības iestādēs” paredz, ka gadījumos, ja vecāki divus mēnešus neveic maksu par ēdināšanu, bērnudārzam ir jāvienojas ar vecākiem par parāda atmaksas grafiku, bet, ja tas netiek pildīts, ir tiesības bērnu atskaitīt no pirmsskolas izglītības iestādes, vēsta portāls staburags.lv.

Pirmsskolas izglītības iestādes gadījumos, kad vecāki paliek parādā, ir bijušas saprotošas un ir komunicējušas ar vecākiem, taču ne vienmēr tas ir sasniedzis rezultātu. Vecāki ir palikuši parādā, bērns ir devies uz skolu. Tāpēc šomēnes sākts preventīvais darbs, lai šādas situācijas neveidotos.

“Vecāki, kuri šomēnes, saņemot paziņojumu no bērnu audzinātājām, raizējas par to, ka viņiem kā parāds tiek uzrādīta iepriekšējā mēneša rēķina summa, kuru tie ir samaksājuši, var nesatraukties. PII saņēma kopsavilkumu, kas tika veidots uz 30. novembri, tāpēc par novembra mēnesi maksājumā summa uz to brīdi tika uzrādīta kā nesamaksātā summa,” informē novada pašvaldība.

“Savukārt vecākus, kuru parāda summa uzrādīta lielāka par iepriekšējā mēneša rēķinu, aicinām parādus segt vai vienoties ar bērnudārzu par parāda nomaksu. Pretējā gadījumā saskaņā ar saistošajiem noteikumiem jūsu bērnu varēs atskaitīt no pirmsskolas izglītības iestādes, savukārt pašvaldība izvērtēs nepieciešamību vērsties tiesā par parāda piedziņu,” brīdina pašvaldība.

Pašvaldība aicina parādu par bērnu ēdināšanu segt vai ar pašvaldību vienoties par parāda nomaksu arī tos vecākus, kuru bērni jau ir beiguši bērnudārzu un šobrīd apmeklē skolu. Pašvaldība arī šajā gadījumā izvērtēs nepieciešamību vērsties tiesā par parāda piedziņu.

Avots: staburags.lv