Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kocertā bērniem ar īpašām vajadzībām saziedoti 2664 eiro

NO DEBESĪM ES ATNESU... Koncertā kā īpašais viesis uzstājās dziedātājs Normunds Rutulis, muzicējot kopā ar Ventspils popstudiju Jūras akmentiņi un Ventspils Mūzikas vidusskolas instrumentālo grupu © Aivars ĶESTERIS

Ventspilī svētdien norisinājās ikgadējais labdarības koncerts No debesīm es atnesu..., kura laikā bērniem ar īpašām vajadzībām tika saziedoti finansiālie līdzekļi 2663,57 eiro.

Šogad apritēja desmitā gadadiena, kopš politiskā partija Latvijai un Ventspilij organizē labdarības koncertu No debesīm es atnesu..., un astoto gadu tas piepildīja Ventspils baptistu draudzes dievnama velves.

Svētdienas vakarā lūgšanu namā pulcējās bērni, ģimenes, jaunieši, sirmgalvji un pat mazuļi, lai dalītos mīlestībā, dāvātu gaišas domas un vērtīgāko, ko otram var sniegt, - palīdzību un atbalstu. Ieeja koncertā bija bez maksas, taču, kā ierasts, klātesošie bija aicināti ziedot līdzekļus nodibinājuma Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām «Cimdiņš» bērniem Ventspilī. Aicinot klātesošos sniegt atbalstu, Ventspils baptistu draudzes mācītājs Pēteris Tervits uzsvēra, ka svarīgākais nav devuma mazums vai lielums, bet gan tas, vai dodam no sirds. Koncerta noslēgumā tika saskaitīts katrs ziedojumu kastītē ieliktais cents, un rezultātā šajā gadā kopīgiem spēkiem izdevās savākt līdzekļus 2663,57 eiro apmērā. Līdz ar ziedojumiem Cimdiņš saņēma arī īpašu dāvinājumu no Ventspils 3. vidusskolas.

Vajadzību bērniem ir daudz, tostarp nepieciešami īpaši ārstēšanas un rehabilitācijas kursi, kā arī vingrošanas nodarbības un masāžas, skaidroja centra vadītāja Ieva Sāmīte-Cērpa. Tāpēc ziedojumus iecerēts novirzīt aktuālākajām vajadzībām. Piemēram, vienam no puišiem, kuram ir ģenētiska saslimšana, nepieciešams darbakrēsls ar kāju, mugurkaula un galvas fiksāciju, lai būtu iespējams vertikālā pozīcijā darboties un attīstīt roku sīko motoriku. Tāpat daudziem Cimdiņa bērniem vajadzīgas dažādas attīstošās nodarbības - delfīnterapija, mūzikas terapija, fizioterapija, nodarbības ar zirgiem -, kā arī materiāli muskulatūras stiprināšanai un attīstīšanai, turpināja I. Sāmīte-Cērpa.

Koncerta organizatora - partijas Latvijai un Ventspilij - vārdā klātesošos uzrunāja tās pārstāvis Gundars Daudze: «Tajā brīdī, kad palīdzam saviem līdzcilvēkiem un kad visi esam šeit ar vienu domu, tad varam būt pārliecināti, ka visi kopā un katrs no mums darām labu un cenšamies, lai mūsu pilsēta būtu tā, kur cilvēciskās vērtības un cilvēks ir visaugstākā vērtība.» Viņaprāt, nav lielāka prieka, par dāvināšanu otram.

Koncerts ir kļuvis par neatņemamu Ziemassvētku gaidīšanas laika notikumu ne tikai ventspilniekiem, spriežot pēc tā apmeklētības un labajiem vārdiem, bet arī Ventspils baptistu draudzei. «Priecājamies, ka varam sadarboties ar ļaudīm, kas apvienojušies vienā kopumā, lai piepildītu to, kas ir svarīgs šajā pilsētā,» sacīja draudzes mācītājs.

Turklāt līdzcilvēku mīlestība un atbalsts esot jūtams ne tikai īpašās reizēs, kāda bija šī, bet arī katru dienu, atzina I. Sāmīte-Cērpa. Cimdiņš kārtējo reizi apliecināja, ka prot ne tikai saņemt, bet ar mīlestību arī dot - ienākot dievnamā, katram pirms koncerta tika pasniegts bērnu darināts cimdiņš, tādējādi simbolizējot sirds siltumu un mīļumu. Savukārt koncerta noslēgumā bērni un jaunieši uzstājās ar īpaši šim notikumam iestudētu dziesmu.

Par koncerta muzikālo pusi visus šos gadus rūpējas Ventspils popstudijas Jūras akmentiņi vadītāja un vokālā pedagoģe Lūcija Boitmane. Viņas vadībā klātesošos koncerta laikā iepriecināja arī popstudijas audzēkņi un vecāki. Kā īpašais viesis uzstājās dziedātājs Normunds Rutulis un viesmākslinieces Laura Lauze un Katrīna Bindere - Ventspils Mūzikas vidusskolas absolventes un bijušās Jūras akmentiņu audzēknes. Tāpat klātesošos priecēja arī Ventspils Mūzikas vidusskolas pārstāvji - pedagoģes Ainas Lodziņas vadītais flautu kvartets un otrā kursa audzēkņu instrumentālā grupa dzīvajam pavadījumam.

Savukārt ar sirdsvārdiem īpašu svētku gaisotni radīja koncerta vadītāja Dana Reizniece-Ozola.

Labdarības koncerta bērniem ar īpašībām vajadzībām No debesīm es atnesu... idejas autors un rīkotājs ir politiskā partija Latvijai un Ventspilij. Koncerta organizēšanas izdevumus no personiskajiem līdzekļiem finansēja Ventspils domes un partijas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.